Λέανδρος: «Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ερεθίσματα για δουλειά»

Gazzetta team
Λέανδρος: «Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ερεθίσματα για δουλειά»

bet365

Την ικανοποίησή του για την συνολική απόδοση των κοριτσιών του και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών που διεξήχθη στην Χάγη της Ολλανδίας εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος.

Παράλληλα στάθηκε στον ημιτελικό, παιχνίδι το οποίο ήταν καθοριστικό, ενώ επεσήμανε πως αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ερεθίσματα για περισσότερη δουλειά στον ίδιο και στις παίκτριές του.

Για την συνολική εμφάνιση της ομάδας σημείωσε πως: «Δεν μπορώ να πω πως δεν είμαι ικανοποιημένος από το μετάλλιο. Μια τέτοια διάκριση πάντα σε αφήνει χαρούμενο γιατί δικαιώνονται οι προσπάθειες των παιδιών, από τις οποίες είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Στην συνέχεια προχώρησε σε μια ανάλυση του τουρνουά τονίζοντας πως: «Είχαμε έναν εύκολο όμιλο και αυτό φαίνεται από το ότι κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια με τεράστιες διαφορές. Από τις διασταυρώσεις μας με τις υπόλοιπες ομάδες καταλαβαίναμε πως θα έχουμε ένα εύκολο χιαστί, όπως και έγινε, αφού επιβληθήκαμε της Σερβίας με άνεση.

Στον ημιτελικό νομίζω πως έπαιζαν οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά – ή έστω να το πω διαφορετικά δύο από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Το είχαμε συζητήσει με τα κορίτσια το παιχνίδι και το είχαμε αναλύσει. Μπήκαμε όμως στον ημιτελικό χωρίς να έχουμε ρυθμό. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα, τα οποία όμως διορθώσαμε στο ημίχρονο.

Είχαμε όμως πρόβλημα στην επίθεση στον συγκεκριμένο αγώνα και δεν καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν. Οι Ολλανδέζες βρήκαν αντίδοτα στα δικά μας όπλα. Αυτό είναι κάτι που μας έχει προβληματίσει από την πρώτη στιγμή μετά την λήξη του αγώνα και θα μας προβληματίσει και στην συνέχεια».

Για το μικρό τελικό που έκρινε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου επεσήμανε: «Ο μικρός τελικός είναι πάντα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι ψυχολογίας, καθώς κρίνεται ένα μετάλλιο. Αγχωθήκαμε σε κάποιες στιγμές και κάναμε λάθη που δεν επιτρέπεται να κάνουμε παίζοντας σε αυτό το επίπεδο, τα οποία κρατούσαν την Ιταλία στο παιχνίδι, ενώ η δική μας ομάδα παρέμενε στρεσαρισμένη. Όμως στο τέλος δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο και ότι διαθέτουμε πιο ποιοτική ομάδα. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν».

Για το επίπεδο του τουρνουά και για το αν πιστεύει πως κάποια ομάδα πλην των έξι (Ελλάδα, Ρωσία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία) που πρωταγωνιστούν μονίμως είναι σε θέση να πλησιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια υπογράμμισε:
«Οι έξι ομάδες που πρωταγωνιστούν αυτά τα χρόνια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Πολλά εξαρτώνται από τις φουρνιές των παικτριών για να ξεχωρίσει μία ομάδα. Μπορεί να είναι μια ομάδα διαφορετική τον Αύγουστο και άλλη τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι και το ωραίο στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Πάντως, η χώρα που έχει κάνει βήματα προόοδου στην γυναικεία υδατοσφαίριση είναι η Σερβία, η οποία είχε αρκετές νεαρότερες αθλήτριες. Φαίνεται πως κάτι καλό ξεκινούν. Από εκεί και πέρα δεν ξεχώρισα κάποια άλλη ομάδα».

Σαν μια συνολικότερη αποτίμηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόνισε πως:
«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο μας δίνει ερεθίσματα για δουλειά. Έχουμε αρκετά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση σε τομείς ατομικής τεχνικής και ατομικής τακτικής και είπαμε με τα κορίτσια πως θα τα συζητάμε και μέσα στην χρονιά. Υπάρχουν χαρακτηριστικά που πρέπει να δουλέψουμε όπως στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός στο οποίο άλλες χώρες είναι καλύτερες από εμάς.

Παράλληλα δυσκολευόμαστε στην επίθεσή μας σε κάποια σημεία όταν πάμε π.χ. να παίξουμε με δεύτερο φουνταριστό, αφού δεν είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε. Έχουμε τον τρόπο να το μπλοκάρουμε όταν το κάνει η αντίπαλη ομάδα (στο παιχνίδι με την Ολλανδία το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό), αλλά δεν είμαστε καλοί στο να το χρησιμοποιούμε. Όλα αυτά θα τα μελετήσουμε, θα τα συζητήσουμε και θα τα δουλέψουμε».

 

Τελευταία Νέα