6000 δρομείς θα τρέξουν στη Νέα Σμύρνη!

Gazzetta team
6000 δρομείς θα τρέξουν στη Νέα Σμύρνη!

bet365

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη στις 2 Οκτωβρίου άρχισε με την επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στον κατάμεστο πολιτιστικό πολυχώρο πολιτισμού “Γαλαξίας”, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Πρώτος τον λόγο για τον Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης -το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ πήρε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε δώσει εξετάσεις με το συγκεκριμένο αγώνα και έχουμε πετύχει χάρη στις ενέργειες της Οργανωτικής Ειπτροπής. Είναι ο μοναδικός αθλητικός αγώνας που γίνεται με αναφορά στην Ιστορία, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον κόσμο να τρέξει και είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή».

Εν συνεχεία η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Σμύρνης Ιωάννα Καριοφύλλη επεσήμανε ότι «αποτελεί εξαιρετική συγκυρία το γεγονός ότι ο Ιστορικός Αγώνας της Νέας Σμύρνης γίνεται στον απόηχο των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνωντου Ρίο και έτσι οι μνήμες από τους αγώνες είναι πολύ κοντινές και εμείς ερχόμαστε με αυτό τον τρόπο να τις αγκαλιάσουμε και να τις διασπείρουμε στους πολίτες της Νέας Σμύρνης. Στον Αγώνα δε, θα μας τιμήσουν μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού που μας έχουν κάνει υπερήφανους γιατί ξέρουν ότι η πόλη μας αγκαλιάζει αθλητισμό».

Το στίγμα του Αγώνα, αλλά και αναφορά στις παροχές προς τους δρομείς έδωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος τόνισε: «Ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του 1922. Θελήσαμε να παντρέψουμε τις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες με ένα γεγονός που θα τιμά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Γι' αυτό έπρεπε να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο και αυτό συμβαίνει καταρχήν με την επίσημη αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Χιλιάδες αθλούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με πρωταθλητές, με Ολυμπιονίκες, με ανθρώπους του πολιτισμού, του πνεύματος και της διανόησης γεγονός που δίνει μία ιδιαίτερη χροιά στον αγώνα. Πέρσι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 3.500, φέτος εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσει τους 5.000 και πιθανότατα να φτάσει τους 6.000. Φανταστείτε ότι μαζί με το προσωπικό και τους θεατές, το κέντρο της πόλης μας εκείνη την ημέρα θα κατακλυστεί από 20.000 κόσμο.

Να επισημάνω και τις παροχές υψηλοτάτου επιπέδου που προσφέρουμε καθώς πέρα από το μπλουζάκι υψηλής ποιότητας το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον Αλέκο Φασιανό, υπάρχει το μετάλλιο με τρισδιάστατη εκτύπωση, ηλεκτρολύτες, δωρεάν φωτογραφίες, ενώ σε κάθε στάση τραμ θα υπάρχει μία μπάντα να δίνει τον ρυθμό. Όλα αυτά συνθέτουν μία ατμόσφαιρα γιορτής που ευελπιστούμε ότι κάθε χρόνο θα βελτιώνεται».

Την στήριξη του στον Αγώνα εξέφρασαν και ο δημοφιλής ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας, ο τέως διεθυντής του ΣΕΓΑΣ, Περικλής Μπάκας, που επισήμανε ότι θα τρέξει στη Νέα Σμύρνη η Μαρία Πολύζου με όλη την ομάδα Marathon Team Greece αλλά και ο personal trainer Βασίλης Σταυρόπουλος, που έχει αναλάβει να μετατρέψει την πλατεία Νέας Σμύρνης σε κέντρο fitness επί ένα δίωρο το πρωί της Κυριακής, ενώ ο τεχνικός διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Βαγγέλης Παπαποστόλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλα είναι έτοιμα για την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τόσους πολίτες και θέλουμε να χαρούν τη συμμετοχή τους ώστε φεύγοντας από εδώ να στείλουν ένα θετικό μήνυμα προκειμένου κάθε χρόνο να αυξάνεται η συμμετοχή και να μεγαλώνει ο αγώνας. Φέτος αλλάξαμε την κατεύθυνση ώστε να έχουμε τον τερματισμό από τη μεγαλύτερη πλευρά της πλατείας και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δρομείς», είπε ο κ. Παπαποστόλου, ο οποίος και ευχαρίστησε τους χορηγούς - ΕΥΔΑΠ, WIND, Βίκος, Οutrun, AMSTEL Free, High 5, Chiquita, Shape, ΣΤΑΣΥ.

Παρόντες ήταν και αθλητές που στηρίζουν τον Αγώνα όπως η πρωταθλήτρια Αναστασία Καρακατσάνη η οποία είπε ότι ο Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης «είναι αγώνας με ιστορία και σαν παιδί οικογένειας προσφύγων το νιώθω καλύτερα και με καθησυχάζει επίσης και το γεγονός ότι είναι τόσο επαγγελματικός και άρτια οργανωμένος. Ο επίσης πρωταθλητής Χρήστος Καλλίας επεσήμανε τη δυνατότητα που δίνουν οι διοργανωτές σε ανέργους να τρέξουν δωρεάν. «Θα είναι μια διοργάνωση άψογη. Εύχομαι με το καλό όλοι να τερματίσουμε και να δούμε τον κόσμο να βγαίνει από το σπίτι του για να χειροκροτήσει τους δρομείς».

Παρούσα τέλος ήταν και η παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα: «Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ξεπερνάμε τη δύναμη μας και το μυαλό μας γίνεται ακόμα πιο δυνατό. Στις 2 Οκτωβρίου πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στη Νέα Σμύρνη. Ο αθλητισμός είναι υγεία, αγάπη και αυτοπεποίθηση!»

Ο Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης αποτέλεσε μια πρωτόγνωρα επιτυχημένη διοργάνωση με περισσότερους από 3.500 χιλιάδες δρομείς και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό της αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Για περισσότερες πληροφορίες, www.neasmirnihistoricrun.gr, www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run

 

Τελευταία Νέα