Iστιοπλοϊκός Μαραθώνιος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Gazzetta team
Iστιοπλοϊκός Μαραθώνιος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

bet365

Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, διαφορετικός από όλους τους άλλους, θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μπροστά από το Μικρολίμανο.

Πρόκειται για τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», μία διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ενώ κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την ομάδα του «Sailing Marathon».

Οι μοναδικότητες του αγώνα είναι πολλές. Θα υπάρχει μία κοινή εκκίνηση για σκάφη όλων των Ολυμπιακών και μη κατηγοριών. Σε αυτή την εκκίνηση θα βρεθούν δίπλα - δίπλα Ολυμπιονίκες του παρελθόντος και του παρόντος, παγκόσμιοι πρωταθλητές και η νέα γενιά του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Στόχος των διοργανωτών είναι ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» να γίνει θεσμός αλλά και να στείλουν το μήνυμα ότι οι Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας βρίσκονται ενωμένοι, σε μία εκκίνηση και με γνώμονα το «Ευ Αγωνίζεσθαι» θα διεκδικήσουν, ο καθένας στην κατηγορία του, τη νίκη.

Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν πρωταθλητές του παρελθόντος δίπλα από τα παιδιά τους, που ακολουθούν τα ίχνη των γονιών τους στον αθλητισμό. Ιστιοπλόοι που έχουν να μπουν σε σκάφος αρκετά χρόνια θα πάρουν θέση στην εκκίνηση με στόχο να δείξουν ότι δεν έχουν ξεχάσει τα μυστικά της τέχνης των ιστίων. Μεγάλο, όμως, θα είναι το κέρδος της νέας γενιάς, η οποία θα δει για πρώτη φορά να αγωνίζονται δίπλα της οι ζωντανοί θρύλοι του αθλήματος.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Τελευταία Νέα