Ράτζι: «Θα ήταν ανεύθυνο το ναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Ράτζι: «Θα ήταν ανεύθυνο το ναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Η Δήμαρχος της Ρώμης δεν συναντήθηκε, τελικά, σήμερα με τον πρόεδρο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Η δική μας είναι μια θέση που χαρακτηρίζεται από συνοχή. Το είπαμε από το 2015, το επαναλάβαμε στην προεκλογική εκστρατεία και το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Μας ζητούν να προσθέσουμε κι άλλα χρέη, αλλά εμείς δεν εννοούμε να το πράξουμε», είπε η δήμαρχος και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Παρέθεσε, επίσης, μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία αναφέρει ότι σε όλες τις διοργανώεις των τελευταίων 40 ετών, οι τελικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

«Λέμε όχι στον αθλητισμό ως πρόφαση για νέα επέλαση του τσιμέντου, λέμε όχι στην Ολυμπιάδα που θα φέρει μόνον τούβλα», δήλωσε η Βιρτζίνια Ράτζι, κατά την οποία «το "ναι" στο αθλητικό αυτό γεγονός θα σήμαινε υπογραφή τραπεζικής επιταγής εν λευκώ, από την στιγμή που η χώρα και η "Αιώνια Πόλη" ακόμη πληρώνουν τα χρέη των Αγώνων του 1960».

Δεσμεύθηκε να ενισχύσει, όμως, τις αθλητικές υποδομές για άτομα με αναπηρία, να ανακαινίσει τα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια και να μειώσει τις τιμές εισόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ενώ η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επιφυλαχθεί να ζητήσει, από τον Δήμο της Ρώμης, αποζημίωση για την στάση αυτή της δημάρχου, σχετικά με τους Αγώνες.

Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αφού πέρασαν 35 λεπτά από την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μαλαγκό και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πανκάλι, χωρίς η δήμαρχος να τους κάνει δεκτούς, οι απευθείας ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα