Συλλήψεις στην Ισπανία για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών

Συλλήψεις στην Ισπανία για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών

Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 12 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ένας γιατρός και ένας αστυνομικός, για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Συλλήψεις στην Ισπανία για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών

Οι αρχές κατέσχεσαν 110.000 δόσεις από 85 τύπους φαρμάκων ανάμεσα στα οποία 12 κιλά κάνναβη και κοκαΐνη, τα οποία είχαν αγοραστεί από την Βρετανία ή από φαρμακεία της Ισπανίας με συνταγές του γιατρού. 

Ο γιατρός ο οποίος ήταν εκ των επικεφαλής του κυκλώματος διενεργούσε και μεταγγίσεις αίματος, μία μέθοδος απαγορευμένη βάσει των κανονισμών αντιντόπινγκ καθώς και και θεραπείες πλάσματος για τη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών.

Από τα 12 άτομα οι 2 προφυλακίστηκαν και οκτώ τέθηκαν υπό δικαστική εποπτεία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αρκετοί υπεύθυνοι γυμναστηρίων όπως επίσης και ένας ιδιοκτήτης συμπληρωμάτων διατροφής, ο οποίος εμπορευόταν αναβολικά στεροειδή και άλλα απαγορευμένα σκευάσματα.

Η έρευνα ξεκίνησε με τη σύλληψη 15 ατόμων, ανάμεσα τους και πρώην Ολυμπιονίκηες τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις ισπανικές αρχές να προχωρούν ολοένα και πιο βαθιά στο άδυτα του κυκλώματος ντόπινγκ στη χώρα. 

 

Best of internet