Επίθεση ακροδεξιών σε Παραολυμπιονίκη στη Χίο

Επίθεση ακροδεξιών σε Παραολυμπιονίκη στη Χίο

Επίθεση ακροδεξιών σε Παραολυμπιονίκη στη Χίο

Ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος μίλησε για τα προβλήματα που μένουν στους Παραολυμπιονίκες όταν πέφτουν τα φώτα, καθώς και για την επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς στη Χίο.

Από το 2006 μέχρι το 2012, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στίβου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012, έχοντας μία έκτη και μία έβδομη θέση αντίστοιχα.Παρόλα αυτά, ο Παντελής Καλόγερος δέχθηκε επίθεση από κάποιους που θέλουν να λέγονται συμπολίτες του στη Χίο.

«Το οξύμωρο είναι ότι τα μετάλλια που πήραμε, το ένα το κατέκτησε ένας αθλητής ο οποίος είναι μετανάστης στην Ελλάδα ο Σεν Τζον Φερνάντες και ό άλλος, ο Παύλος Μάμαλος, παρόλο που πήρε χρυσό και έκανε ρεκόρ, είναι άνεργος εδώ και χρόνια, ζει με το επίδομά του και τη σύνταξη της μητέρας του. Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που, βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και τη λάμψη των Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε αρχικά ο Καλόγερος στο Κόκκινο 105.5 και μίλησε στη συνέχεια για την «αυθόρμητη» πορεία που έγινε στη Χίο κατά των μεταναστών.

«Αυθόρμητη πορεία δεν ήταν γιατί οι ομιλητές ήταν γνωστοί χρυσαυγίτες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε όλους όσοι ήταν πίσω από την εκδήλωση. «Είναι γνωστοί στη Χίο ότι δεν διακατέχονται από τα πλέον φιλήσυχα και ανθρωπιστικά αισθήματα, είναι φασιστοειδή, να μην τους αναφέρω κάπως αλλιώς», τόνισε.

Όσον αφορά την επίθεση που δέχθηκε, είπε: «Εγώ απλά πέρναγα για να δω και την πορεία σαν πορεία, να έχω εικόνα, αλλά χωρίς ούτε να προκαλέσω, ούτε να πω κάτι μια κουβέντα, πέρναγα και άκουγα μουσική. Σε κάποια στιγμή της πορείας ακούω κάποιος να με ρωτάει τι γίνεται, του απάντησα "μια χαρά". Μετά από ένα λεπτό τρώω ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπο, χωρίς να δω ποιος το πέταξε. Πριν από δύο μήνες είχα απειληθεί από το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής εδώ στη Χίο, ο οποίος είναι υπόδικος. Από την απειλή πέρασαν στο έργο. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί στη ζωή μου, γιατί απλά πιστεύω στον εαυτό και ότι κάνω το σωστό».

 

Best of internet