Ιωαννίδης: «Ο αγώνας ήταν στα μέτρα μας»

Gazzetta team
Ιωαννίδης: «Ο αγώνας ήταν στα μέτρα μας»

bet365

Χαρούμενος για τη δικαίωση του Παύλου Μάμαλου αλλά και την δική του, εμφανίστηκε o ομοσπονδιακός προπονητής άρσης βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Ιωαννίδης.

«Τον αγώνα τον περίμενα διαφορετικό. Το χρυσό μετάλλιο να παιχτεί πιο ψηλά. Με περισσότερα κιλά. Και περίμενα πολύ πιο δυνατόν τον Αζέρο. Τελικά, ο βασικός αντίπαλος του Μάμαλου δεν "άντεξε η καρδιά του έναν τόσο μεγάλο αγώνα", όπως εκμυστηρεύτηκε με αποτέλεσμα ο αγώνας να γίνει να εξελιχθεί στα μέτρα μας και να έρθει το χρυσό μετάλλιο»,

είπε ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος σχετικά με την προσπάθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ κι αν ο Μάμαλος έχει αυτά τα κιλά, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Στην προπόνηση τα είχαμε κάνει αυτά τα κιλά το τελευταίο διάστημα. Μία στις δύο φορές είχε σηκώσει τα 245 κιλά. Όμως στη σκέψη ότι έχει ήδη καπαρωμένο το χρυσό μετάλλιο, φάνηκε να χαλαρώνει. Γι` αυτό νομίζω πως δεν έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ. Έκανε όμως το παραολυμπιακό ρεκόρ κι αυτός είναι ένας μοναδικός άθλος».

Και κατέληξε αναφερόμενος στο «φαινόμενο» Μάμαλος: «Όταν ένας αθλητής καταφέρνει στα 45 του χρόνια να κατακτά χρυσό μετάλλιο, με τόσα κιλά, σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, λέει πολλά. Είναι ένας αθλητής μαχητής. Ήρθε στο Ρίο για το χρυσό και το πήρε. Αυτό που του έλειπε, αυτό πήρε. Ήταν η δικαίωση του αλλά και η δική μου. Ήταν πρώτος στο ευρωπαϊκό, πρώτος στο παγκόσμιο. Του έλειπε το χρυσό Παραολυμπιακό και το πήρε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα