Αμφίβολη η υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Αγώνες του 2024

Gazzetta team
Αμφίβολη η υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Αγώνες του 2024

bet365

Πολύ πιθανή είναι πλέον η απόσυρση της Ρώμης από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, εφόσον δεν τύχει στήριξης από τη νέα δήμαρχο της ιταλικής πρωτεύουσας, Βιρτζίνια Ράγκι.

Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο, αν η δήμαρχος της «αιώνιας πόλης» δεν υποστηρίξει την υποψηφιότητα ως τις 7 Οκτωβρίου -ημέρα παρουσίασης στη ΔΟΕ του δεύτερου φακέλου των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων- η Ρώμη θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση των Αγώνων.

Η Βιρτζίνια Ράγκι, η οποία εξελέγη τον Ιούνιο στον δημαρχιακό θώκο, δεν έχει εκφραστεί δημόσια για την υποψηφιότητα της Ρώμης, όμως το "Κίνημα 5 Αστέρων" του Μπέπε Γκρίλο, στο οποίο ανήκει, τοποθετείται αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η τακτοποίηση του υπέρογκου χρέους του Δήμου, το οποίο ανέρχεται στα 13 δισ. ευρώ.

Απαντώντας στη θέση αυτή, ο Τζιοβάνι Μαλάγκο επισήμανε ότι το κόστος της διοργάνωσης, προϋπολογισμού 5.3 δισ. ευρώ, δεν θα επιβαρύνει το Δήμο της Ρώμης, αλλά την Ολυμπιακή Επιτροπή, το κράτος και τους χορηγούς.

Υποψήφιες για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι ακόμη το Παρίσι, η Βουδαπέστη και το Λος Αντζελες. Η τελική απόφαση από τη ΔΟΕ θα ληφθεί το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα