Παραολυμπιονίκες ταχύτεροι από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Κώστας Ζάλιαρης
Παραολυμπιονίκες ταχύτεροι από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο!

bet365

Στην κούρσα 1.500μ. κατηγορίας Τ13, τόσο ο χρυσός Παραολυμπιονίκης από την Αλγερία, Αμπντελατίφ Μπάκα, όσο και τρεις ακόμα, τερμάτισαν σε καλύτερο χρόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη εξ Αμερικής, Μάθιου Σέντροβιτς!

Ο Μπάκα, το βράδυ της Δευτέρας έκανε τρομερή κούρσα στην κατηγορία Τ13 των 1.500μ., σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ και η προσπάθειά του χαρακτηρίστηκε η κορυφαία όλων των εποχών από αθλητή με ειδικές ικανότητες!

Τη στιγμή που ο Αλγερινός (που συμμετέχει στη σχετική κατηγορία με προβλήματα όρασης) τερμάτισε, είχε κάνει χρόνο 3 λεπτών και 48,29 δευτερολέπτων, τη στιγμή που ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, στην κούρσα ίδιας απόστασης, είχε κάνει 3 λεπτά και 50,00 δευτερόλεπτα.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και φυσικά θαυμασμό για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, είναι πως πίσω από τον Μπάκα, ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος που τερμάτισαν, έκαναν επίσης καλύτερο χρόνο από τον Αμερικανό, Σέντροβιτς, που πήρε το χρυσό έναν μήνα νωρίτερα στο Ρίο!

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ταμίρου Ντεμίς από την Αιθιοπία με 3':48,49'', το χάλκινο ο Χένρι Κίργουα από την Κένια με χρόνο 3':49,59'' και την 4η θέση κατέλαβε ο αδερφός του χρυσού Παραολυμπιονίκη, Φουάντ Μπάκα, με 3':49,84''.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα