Παραολυμπιονίκες ταχύτεροι από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Παραολυμπιονίκες ταχύτεροι από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Στην κούρσα 1.500μ. κατηγορίας Τ13, τόσο ο χρυσός Παραολυμπιονίκης από την Αλγερία, Αμπντελατίφ Μπάκα, όσο και τρεις ακόμα, τερμάτισαν σε καλύτερο χρόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη εξ Αμερικής, Μάθιου Σέντροβιτς!  

Παραολυμπιονίκες ταχύτεροι από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Ο Μπάκα, το βράδυ της Δευτέρας έκανε τρομερή κούρσα στην κατηγορία Τ13 των 1.500μ., σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ και η προσπάθειά του χαρακτηρίστηκε η κορυφαία όλων των εποχών από αθλητή με ειδικές ικανότητες!

Τη στιγμή που ο Αλγερινός (που συμμετέχει στη σχετική κατηγορία με προβλήματα όρασης) τερμάτισε, είχε κάνει χρόνο 3 λεπτών και 48,29 δευτερολέπτων, τη στιγμή που ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, στην κούρσα ίδιας απόστασης, είχε κάνει 3 λεπτά και 50,00 δευτερόλεπτα.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και φυσικά θαυμασμό για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, είναι πως πίσω από τον Μπάκα, ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος που τερμάτισαν, έκαναν επίσης καλύτερο χρόνο από τον Αμερικανό, Σέντροβιτς, που πήρε το χρυσό έναν μήνα νωρίτερα στο Ρίο!

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ταμίρου Ντεμίς από την Αιθιοπία με 3':48,49'', το χάλκινο ο Χένρι Κίργουα από την Κένια με χρόνο 3':49,59'' και την 4η θέση κατέλαβε ο αδερφός του χρυσού Παραολυμπιονίκη, Φουάντ Μπάκα, με 3':49,84''.

Best of internet