Αυτοί έχουν δώσει... ελληνικό χρώμα στο βάθρο! (pics)

ΤΑ 8 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Αυτοί έχουν δώσει... ελληνικό χρώμα στο βάθρο! (pics)

Αυτοί έχουν δώσει... ελληνικό χρώμα στο βάθρο! (pics)

Το gazzetta.gr καμαρώνει για τους Παραολυμπιονίκες και παραθέτει τη μέχρι στιγμής συγκομιδή μεταλλίων της Ελλάδας στο Ρίο, έχοντας πλέον φτάσει στα 8, με την Ελλάδα να είναι στις κορυφαίες χώρες!  

Η αρχή έγινε από την 1η κιόλας ημέρα των Παραολυμπιακών στο Ρίο, όταν ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαίρα F32, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην τρίτη, την πέμπτη και την έκτη του προσπάθεια για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου! Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Δημήτρης Ζησίδης, ο οποίος έχασε την τελευταία στιγμή το ασημένιο μετάλλιο, όμως κρέμασε στον λαιμό του το χάλκινο με την προσπάθεια που έφτασε στα 9 μέτρα και 24 εκατοστά.

Η συνέχεια δόθηκε με τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό, με βολή που έφτασε στα 29,45μ. και αποτέλεσε ρεκόρ αγώνων για να κάνει ακόμα πιο σημαντική και σπουδαία την επίδοση του Έλληνα Παραολυμπιονίκη! Η προσπάθεια του Στεφανουδάκη δεν είχε... αντίπαλο και η κορυφή ήρθε με σχετική άνεση.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής, Δημήτρης Μπακοχρήστος ήταν εκείνος χάρη στον οποίο έγινε το... καρέ για την Ελλάδα στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου, που ήταν χάλκινο! Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, κατάφερε να σηκώσει στην πρώτη του προσπάθεια τα 162 κιλά κι έτσι βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Στο βάθρο ανέβηκε στο Ρίο και ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία F20! Με τη σφαίρα να προσγειώνεται στα 16,7μ. στην τρίτη φορά που επιχείρησε τη βολή, πήρε το ασημένιο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στη Ντόχα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως βελτίωσε δύο φορές το δικό του ρεκόρ Ευρώπης, το οποίο διατηρούταν από τον Ιούλιο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στα 15,68μ.

Η συνέχεια δόθηκε με την Δήμητρα Κοροκίδα που με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα και 28 εκατοστά έγινε κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους φετινούς Αγώνες στη σφαίρα κατηγορίας F53, με τις βολές τις να φτάνουν σε κάθε προσπάθεια στα 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.

Στο μπότσια, στην ομάδα ζευγαριών BC3, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε και πάλι επάξια από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα, αφού στον μικρό τελικό ήρθε άνετη επικράτηση με το 8-1 επί της Σιγκαπούρης. Η ελληνική τριπλέτα είχε καταφέρει και το 2012 να πάρει μετάλλιο στο Λονδίνο, όμως τότε ήταν το χρυσό της κορυφής στο σχετικό αγώνισμα!

Τελευταίος, χρονικά, που πανηγύρισε για μια μεγάλη επιτυχία, ήταν ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη κατηγορίας Β' στην ξιφασκία!

Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Πολωνού Γκρέγκορζ Πλούτα, βρέθηκε στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Ουκρανό, Άντον Ντάτσκο και παρά το γεγονός πως ηττήθηκε 15-7, ο Έλληνας οπλομάχος έγραψε τη δική του ιστορία με ασημένιο στο Ρίο! 

Best of internet