Aνοίγει πανιά το Corfu Classic Yacht Race 2016

Gazzetta team
Aνοίγει πανιά το Corfu Classic Yacht Race 2016

bet365

Κλασικά Ιστιοπλοϊκά σκάφη, πολυτραγουδισμένες σκούνες, καΐκια και λατίνια, θα πλεύσουν στο Ιόνιο Πέλαγος, σε έναν μοναδικό ξεχωριστό αγώνα, απαράμιλλης ομορφιάς και τέχνης που ανοίγει αύριο την αυλαία του, από το Μανδράκι της Κέρκυρας.

Ο αγώνας «Corfu Classic Yacht Race 2016», γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κέρκυρα, με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας (Ν.Ο.Ε.) και αποτελεί πλέον θεσμό για τον διοργανωτή του, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.), που έχει αφήσει τη δική του ιστορία στα σαράντα χρόνια της λειτουργίας του.

«Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ως στόχο να κρατήσει ζωντανή μία τέχνη που τείνει να εξαφανιστεί και συνάμα να διατηρήσει και να διασώσει την ιστορική παράδοση των ξύλινων σκαφών που η τεχνοτροπία και η κατασκευή τους τα καθιστά μοναδικά, στην εξέλιξη και την ιστορία της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτοσύνης, αλλά κυρίως στη ναυτική παράδοση του Ιονίου» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, Γιάννης Μαρουλάκης.

Στον αγώνα που θα συμμετέχουν περισσότερα από 30 παραδοσιακά σκάφη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές ιστιοδρομίες από κλασικά σκάφη, καΐκια και λατίνια από σπάνια σκαριά που ναυπηγήθηκαν τον 20ο αιώνα, γυρνώντας τις σελίδες της ναυτικής ιστορίας ακόμη και πίσω από εκατό χρόνια. Θεωρούνται διαμάντια της ναυπηγικής τέχνης καθώς η κομψότητα και η αξία τους μπορεί να συγκριθεί με τους πολύτιμους λίθους. Μεταξύ αυτών, στα νερά του Ιονίου θα "πέσει" το ARUNFOR που κατασκευάστηκε το 1906 ως ναυαγοσωστική λέμβος του κρουαζιερόπλοιου «Μαυριτανία» και το 1912 συμμετείχε στη διάσωση του «Τιτανικού», η «Σειρήνα του Ιονίου» που κατασκευάστηκε το 1921 στο Κίελο, για εμπορικούς σκοπούς και χρησιμοποιούνταν στη μεταφορά τσαγιού από την Ινδία, το CIRCE που ναυπηγήθηκε το 1915 στην Νορβηγία ως εμπορικό πλοίο, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου χρησίμευσε για τη μεταφορά ασθενών.

Ο τριήμερος διεθνής αγώνας «Corfu Classic Yacht Race 2016» θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των κυβερνητών και τη δεξίωση υποδοχής των αθλητών στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ), στο Παλαιό Φρούριο. Το Σάββατο το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι ιστιοδρομίες όλων των κλάσεων που συμμετέχουν και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Στους συμμετέχοντες αθλητές θα απονεμηθούν έπαθλα που θα τιμήσουν τη διάκριση αλλά και την παρουσία τους στον αγώνα, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και η γγ Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα, όπου κλήθηκε να συμμετέχει ενεργά και στον αγώνα με το «καμάρι» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας «ALEXANDRA», που σχεδιάστηκε από τους "Sparkman και Stephen".

 

Τελευταία Νέα