Σταματοπούλου: «Αντιμετωπίζω τη διοργάνωση με θαυμασμό και υπερηφάνεια»

Gazzetta team
Σταματοπούλου: «Αντιμετωπίζω τη διοργάνωση με θαυμασμό και υπερηφάνεια»

bet365

Βρίσκεται στις πισίνες τα τελευταία έξι χρόνια. Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα... σάρωσε τα μετάλλια και πλέον κάνει όνειρα για το Ρίο.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, αντιμετωπίζει τη νέα αγωνιστική πρόκληση της καριέρας της με «θαυμασμό και υπερηφάνεια», ενώ δεν κρύβει ότι οι επιτυχίες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελούν το «έναυσμα για μια καλή παρουσία στην Βραζιλία».

«Αντιμετωπίζω τη διοργάνωση με μεγάλο θαυμασμό και υπερηφάνεια. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους όσοι το πάλεψαν μαζί μου και καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο, δηλαδή τη συμμετοχή στους Αγώνες της Βραζιλίας. Περιμένω με αγωνία να πέσω στην πισίνα για το πρώτο μου αγώνισμα», είπε στο Πρακτορείο Sport η αθλήτρια του Τυρταίου, η οποία γνωρίζει πως ο συναγωνισμός που θα έχει στην Βραζιλία θα είναι πολύ μεγάλος.

«Απέναντι μου θα βρω αθλήτριες δυνατές και ποιό έμπειρες από τόσο μεγάλους αγώνες. Έχω να αντιμετωπίσω αθλήτριες που έχουν την εμπειρία των Παραολυμπιακών Αγώνων κι αυτό σίγουρα θα παίξει το ρόλο του. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτέλεσε απλά το έναυσμα για μια καλή παρουσία στο Ρίο. Από κει και πέρα, ευελπιστώ για το καλύτερο. Σε ένα καλό πλασάρισμα, για μένα αλλά και για τη χώρα μου. Αν έρθει κι ένα μετάλλιο, φυσικά και θα νοιώσω ακόμη πιο περήφανη. Η συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες είναι ένα θαύμα κι αξίζει τον κόπο να το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις».

Η Σταματοπούλου παραδέχεται ότι θ` αγωνιστεί με μικρό μειονέκτημα στο Ρίο αφού δεν έχει πολλές αγωνιστικές εικόνες και εμπειρία, ωστόσο όπως λέει «δεν είναι κάτι που θα πρέπει απόλυτα να με ανησυχει . Έχω όλη τη διάθεση και την ενέργεια για να κατακτήσω μια αξιοπρεπή θέση στους αγώνες αυτούς. Μια αξιοπρεπή θέση που θα με κάνει χαρούμενη».

Το αγαπημένο αγώνισμα της Αλεξάνδρας είναι τα 50μ. ύπτιο, λέει ότι ασχολήθηκε με την κολύμβηση με απώτερο σκοπό την «εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος», ενώ έξω από την πισίνα ασχολείται με τον χαρά «αποκλειστικά και μόνο για να έχω λίγη ποικιλία στο προγραμμά μου. Είναι κάτι που με ευχαριστεί εκτός αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα