Μωϋσιάδης και Γκουντάνης για 4η φορά στους Παραολυμπιακούς

Μωϋσιάδης και Γκουντάνης για 4η φορά στους Παραολυμπιακούς

Δύο παλιοσειρές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών σε πάγκο, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και ο Νίκος Γκουντάνης, θα είναι παρόντες για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Μωϋσιάδης και Γκουντάνης για 4η φορά στους Παραολυμπιακούς

Ο πρώτος, λαβωμένος μετά την πρόσφατη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο δεύτερος έτοιμος για να κάνει ότι δεν έκανε τις προηγούμενες τρεις φορές: να κερδίσει ένα μετάλλιο! 

Ο Μωϋσιάδης μπήκε στην ομάδα την τελευταία στιγμή μετά την υπόθεση ντόπινγκ του Τούρκου Κανάτ. Γι` αυτόν ακριβώς το λόγο και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μπει σε διαδικασία χειρουργείου, αφού η υπόθεση Ρίο φαινόταν χαμένη. 

«Περίμενα ότι θα έμενε έξω, ο Ουζμπέκος, επειδή πήρε 26 κιλά ξαφνικά. Απογοητεύθηκα! Δεν έγινε όμως κάτι τέτοιο κι έτσι μπήκα στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση. Ο Τούρκος στη συνέχεια πιάστηκε ντοπέ και η IPC ειδοποίησε καθυστερημένα ότι παίρνω την θέση του. Έτσι δεν προπονήθηκα όπως θα ήθελα, ενώ το γεγονός ότι προέρχομαι από επέμβαση σίγουρα θα παίξει ανασταλτικό ρόλο», λέει ο Μωϋσιάδης.

Ο «βετεράνος», όπως είναι το παρατσούκλι του Γκουντάνη, δηλώνει υπερήφανος που βρίσκεται μέσα στους οκτώ καλύτερους αρσιβαρίστες του κόσμου στην κατηγορία των 65 κιλών.

«Όταν έχεις πάρει την πρόκριση ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους έχεις το δικαίωμα να το λες και να το υπερηφανεύεσαι», λέει ο Γκουντάνης, ο οποίος είναι έτοιμος να συμπληρώσει στη συλλογή του ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο.

«Το 2004 ήμουν 6ος, στο Πεκίνο 7ος ενώ στο Λονδίνο, τραυματίστηκα λίγες ημέρες πριν τους αγώνες κι έτσι είδα τους αγώνες από τη κερκίδα! Ειδάλλως θα ήμουν τέταρτος 1000% και βάσει των αποτελεσμάτων μπορούσα να έπαιρνα και το μετάλλιο της τρίτης θέσης! Ήμουν σούπερ άτυχος. Μου λείπει ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο το οποίο θέλω να το προσθέσω στη συλλογή μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet