Η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη

Gazzetta team
Η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη

bet365

Με στόχο της στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA με χρόνο ρεκόρ για ομάδα 8 ατόμων διέσχισε σε 12 ώρες και 12 λεπτά την Μάγχη!

Υπό αντίξοες συνθήκες , όπως ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα και ανέμους, θερμοκρασία νερού 17 C μια παρέα 8 ατόμων, η PASTRA CRETONAXIOSA, με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place, κατόρθωσε ως η πρώτη ελληνική ομάδα, να φέρει εις πέρας ένα εντυπωσιακό εγχείρημα: να διασχίσει το περίφημο «Κανάλι» και την εξαιρετικά δύσκολη απόσταση των 45 χλμ σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά , σημειώνοντας παράλληλα, ένα ξεχωριστό ρεκόρ: τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων!

Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Ευγενία Τζαννίνη, Βασίλης Μαρούλης, Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Σωτήρης Πάστρας, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, CEO της Holmes Place, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Αποστόλης Τσαγκαράκης, με όγδοο μέλος τον προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Πάστρα καθώς και personal trainer στο Holmes Place Maroussi.

Με σύμμαχο τις εντατικές προπονήσεις και την εξαιρετική προετοιμασία , η ομάδα προσπάθησε να ξεκινήσει την προσπάθεια της το πρωινό της 28ης Αυγούστου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Οπότε την επόμενη στις 29 Αυγούστου λίγο πριν τις 08:00, παρόλο τον αέρα και το έντονο κρύο , η Ευγενία Τζαννινη αρχηγός της ομάδας, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης , δίνοντας το έναυσμα για να ακολουθήσουν με τη σειρά τους και οι επόμενοι. Οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας.

Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής , τα μέλη της ομάδας, τα οποία μετα τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, έχουν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας , μέσα από το συνοδευτικό πλεούμενο εμψύχωναν τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, , ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν με αγωνία τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω ειδικού link.

Κορυφαία στιγμή υπήρξε η στιγμη όπου ο τελευταίος κολυμβητης Αποστόλης Τσαγκαράκης έφτασε στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, με την εικόνα του ήλιου να δύει μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Στο τέλος αυτής της εξαντλητικής αλλά ταυτόχρονα, «γλυκιάς» πορείας , τα μέλη της PASTRA CRETONAXIOSA δήλωσαν συγκινημένοι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρολη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε «γεμάτοι», καθώς μπορούμε να προσφέρουμε με τη σειρά μας για έναν καλό σκοπό , μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη για θέληση»

Το #Charity4U «τρέχει» για 2η συνεχόμενη χρονιά από τη Holmes Place, μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο του Fitness, πιστή στη φιλοσοφία της με motto «Enjoy the journey». Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας προσκαλεί τα μέλη της να θέσουν έναν προσωπικό τους αθλητικό στόχο και παράλληλα να στηρίξουν τη δράση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού της επιλογής τους.

Παρέχοντας την απαραίτητη καθοδήγηση, υποστήριξη και ενθάρρυνση στους συμμετέχοντες, η Holmes Place προωθεί την ιδέα πως ο αθλητισμός ενώνει και μπορεί να εξυπηρετήσει έναν καλό σκοπό. Η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA έχει επιλέξει να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ.

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της προσπάθειας της , η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA σας καλεί να συνεχίσετε να στηρίζετε τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ

 

Τελευταία Νέα