«Ασημένιες» Βόντζου-Κυρίδου στο διπλό σκιφ νεανίδων

Gazzetta team
«Ασημένιες» Βόντζου-Κυρίδου στο διπλό σκιφ νεανίδων

bet365

Όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας τον Ιούλιο, οι Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ.


Στον τελικό έγινε μάχη από την αφετηρία, με τις Ελληνίδες να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στη 2η και την 4η θέση, αλλά στα τελευταία 500μ. με εντυπωσιακό φινάλε πέρασαν δεύτερες τη γραμμή του τερμαρισμού με χρόνο 7:10.55. Με ελάχιστα εκατοστά τερμάτισε 3η η Ιταλία (7:10.78), ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η βάρκα των ΗΠΑ με 7:08.12.

Νωρίτερα σήμερα, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου... με διαφορά από τον δεύτερο, ανέβηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνο Νικολαϊδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρότερνταμ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (6:34.23) εδώ και μία δεκαετία (από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας).

Με διαφορά ένα μήκος από τη βάρκα των Καλανταρίδη, Νικολαϊδη τερμάτισε η γερμανική δίκωπος (6:35.00), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Νότιας Αφρικής (6:44.82).

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, πάλι στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των εφήβων, στις 10 Ιουλίου, στο Τρακάι της Λιθουανίας και μετά από 1,5 μήνα ανέβηκαν και στην κορυφή του κόσμου, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία των ανδρών στο μέλλον.

Εκτός βάθρου έμειναν οι Μαργαρίτα Γεωργούδη, Χριστίνα Μπούρμπου, τερματίζοντας 4ες στον τελικό της δικώπου νεανίδων, με το χρυσό μετάλλιο να κατακτούν οι Ιταλίδες, το ασημένιο το πλήρωμα της Δανίας και το χάλκινο οι ΗΠΑ.

Την 5η θέση κατέλαβε η ελληνική τετράκωπος εφήφων με τους Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο, (1η Ρουμανία, 2η Μεγάλη Βρετανία, 3ες ΗΠΑ), ενώ με 5η θέση επιστρέφουν στην Ελλάδα και τα κορίτσια του τετραπλού σκιφ νεανίδων (Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη).

Τέλος, την 1η θέση στο «μικρό» τελικό και 7η στη γενική κατάκταση κατέλαβε το τετραπλό σκιφ των εφήβων των Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου με χρόνο 6:01.65.

Την 4η θέση στον Πίνακα Μεταλλίων κατέλαβε η Ελλάδα στην κατηγορία εφήβων/νεανίδων, πίσω από την 1η Ιταλία, 2η Τσεχία, 3η Γερμανία και μπροστά από τις 5ες ΗΠΑ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Αθανασιάδης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συγκομιδή των τεσσάρων μεταλλίων από τα ελληνικά κουπιά (1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο), μαζί με αυτά των «ασημένιων» Ντούσκου-Πέτρου, στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών ανδρών κάτω των 23 ων και των «χάλκινων» Λ. Κόνσολα-Π. Μαγδανή-Γ. Κόνσολα-Σ. Γιάνναρου στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών:

«Συμμετείχαμε σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γινόταν για πρώτη φορά με τρεις κατηγορίες (ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων), διοργάνωση που ήταν σαν... 2,5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενωμένα σε ένα. Για τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών, θα έλεγα πως η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη.

Ευτυχώς ο καιρός, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο (αναβολή μία ώρα της έναρξης των τελικών σήμερα λόγω καταιγίδας) νωρίς, βελτιώθηκε και δεν είχαμε απώλειες. Αν και είχε αέρα, ναι μεν επηρέαζε, αλλά δεν απαγόρευε τη διεξαγωγή των αγώνων. Τις προηγούμενες ημέρες δυστυχώς είχαμε αλλαγές στις διαδρομές γιατί ο καιρός ήταν πλάγιος, κάτι που το έχουμε ζήσει και σε άλλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου (Ίτον).

Οι αθλητές μας αν και μικροί ηλικιακά -ακόμη και στην κατηγορία των νέων οι περισσότεροι ήταν έφηβοι- ανταποκρίθηκαν επάξια στις απαιτήσεις των αγώνων. Από την πλευρά των έξι προπονητών που ήμασταν στο Ρότερνταμ, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στο να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Θεωρούμε ότι σε επίπεδο υψηλών διοργανώσεων κλείνουμε μία χρονιά θετικά, με τη συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων. Θα θέλαμε φυσικά και ένα μετάλλιο από την πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων και της μεγάλης κατηγορίας (σ.σ. Σοφία Ασουμανάκη στο σκιφ), αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο ο καιρός ως προς την απουσία από το βάθρο.

Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς για να δούμε τι λειτούργησε θετικά για να το κρατήσουμε και τι όχι για να το διορθώσουμε».

Επόμενος στόχος για τα ελληνικά κουπιά αποτελούν οι Βαλκανικοί Αγώνες (10/9) στην Καστοριά, τελευταίος αγώνας των εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων για φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα