Κακοσαίος: «Σταθμός τα μετάλλια της Κορακάκη»

Gazzetta team
Κακοσαίος: «Σταθμός τα μετάλλια της Κορακάκη»

bet365

Μετά από αγωνιστική... απραξία σχεδόν δύο ετών, λόγω υποτροπής του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, ο Βαγγέλης Κακοσαίος, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Για τον αθλητή του Τριπτόλεμου, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα συμμετέχει στο κορυφαίο αγωνιστικό ραντεβού της τετραετίας και όπως λέει είναι έτοιμος για να διεκδικήσει το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

«Μετά από αποχή σχεδόν δύο ετών, λόγω υποτροπής του προβλήματος υγείας μου, επανήλθα στην αγωνιστική δράση. Συμμετείχα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας τον περασμένο Μάιο και από τότε βρίσκομαι σε εντατική προετοιμασία.

Πρωί και απόγευμα. Ακόμη δεν είμαι στη κατάσταση που θέλω. Δεν έχουν σταθεροποιηθεί οι επιδόσεις μου», είπε ο στρατιωτικός της Παραολυμπιακής οικογένειας.

Και συνέχισε: «Στόχος μου είναι το μετάλλιο. Το αντιμετωπίζω με συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί η σκοποβολή είναι ένα άθλημα ιδιαίτερο. Εκεί που έχεις πετύχει μια επίδοση 6.32 και βρίσκεσαι στον τελικό μπορεί να κάνεις μια επίδοση 6.25 όπου είσαι εκτός!

Και μάλιστα σε διάστημα 24 ωρών, όχι μεγαλύτερο! Και 24 σκοπευτές είναι επιπέδου Γκαμπριάνι, που πήρε το χρυσό μετάλλιο, στο τουφέκι, στους αρτιμελείς! Στο παγκόσμιο έχασα το χάλκινο μετάλλιο για 0.1»

Ο Κακοσαίος αναφέρθηκε και στην Άννα Κορακάκη και τη σημασία των μεταλλίων της για την ελληνική σκοποβολή. «Είναι σταθμός αυτά τα μετάλλια για την ελληνική σκοποβολή, από μια αθλήτρια μικρή σε ηλικία, αλλά πολύ μεγάλη σε επιδόσεις.

Αν η Πολιτεία ακούσει τα λόγια του προπονητή-πατέρα της και τ` αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή και όχι ως... βρεγμένα ξύλα όπως π.χ. με τους Ολυμπιονίκες των καταδύσεων το 2004, τότε η σκοποβολή και η Άννα έχουν μέλλον. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Άννα όσο και στον πατέρα της, γιατί με σωστή δουλειά κατόρθωσαν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συνάντησαν στον δρόμο τους.

Ξεπέρασαν όλες τις αγκυλώσεις της ελληνικής Πολιτείας που καταστούν τον αθλητή ήρωα. Το ζητούμενο δεν είναι να χαρακτηριστεί ηρωϊκή η προσπάθεια ενός αθλητή. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον αθλητή, γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά ο αθλητισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα