Η συγκινητική ιστορία του υπερμαραθωνοδρόμου και του σκύλου του!

Η συγκινητική ιστορία του υπερμαραθωνοδρόμου και του σκύλου του!

Η συγκινητική ιστορία του υπερμαραθωνοδρόμου και του σκύλου του!

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση, ότι ένα σκυλάκι ακολούθησε τον νικητή του υπερμαραθωνίου (250χλμ) τερματίζοντας μαζί του. Ο Ντάιον Λέονταρντ κίνησε διαδικασίες για να την υιοθετήσει και να μπορέσει να ταξιδέψει στη Βρετανία όμως εξαφανίστηκε...

Ένα σκυλί δεν μπορεί να ταξιδέψει με το αεροπλάνο αν δεν έχει περάσει από καραντίνα και δεν έχει διαβατήριο, έτσι ο Λέονταρντ άφησε την Γκόμπι σε φιλικό σπίτι στου Ουρούμκι της Κίνας, όπου διεξήχθη ο υπερμαραθώνιος του Γκόμπι (από το οποίο πήρε και το όνομα της η τετράποδη φίλη του).

Όμως, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η Γκόμπι εξαφανίστηκε. 

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον Ντάιον Λέοναρντ, ο οποίος επέστρεψε άρον άρον στην Κίνα για να την αναζητήσει ο ίδιος. 

Φυσικά, ούτε συζήτηση να ξαναφύγει χωρίς τη φιλενάδα του: «Θα μείνω εδώ όσο καιρό κι αν πάρουν οι διαδικασίες για να μπορέσω να την πάρω»

Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες, έπειτα από πέντε ημέρες συνεχούς αναζήτησης οι έρευνες ήταν άκαρπες και η απογοήτευση μεγάλη. 

«Ήταν δύσκολο να συνεχίσω να σκέφτομαι θετικά. Επέστρεφα στο δωμάτιο μου κάθε βράδυ ράκος», λέει ο Λέοναρντ και συνεχίζει

«Τελικά ένας άντρας είχε δει τις αφίσες και την τηλεόραση, αναγνώρισε την Γκόμπι σε ένα πάρκο και μου τηλεφώνησε. Για να είμαι ειλικρινής είχαμε περάσει αντίστοιχη διαδικασία άλλες δύο φορές με σκυλιά που έμοιαζαν κι έτσι δεν ήμασταν σίγουροι για το εάν επρόκειτο πραγματικά για εκείνη. 

Όταν φτάσαμε εκεί μπήκε από την πόρτα και εκείνη έτρεξε πάνω μου και άρχισε να τρέχει γύρω από τα πόδια μου και να πηδά πάνω μου. Ήταν ξανά έρωτας με την πρώτη ματιά».

Ο γεννημένος στην Αυστραλία Βρετανός μοιράστηκε τις συγκινητικές στιγμές με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Best of internet