Από το Ρίο στο Ρότερνταμ η Ασουμανάκη, «Δεν κουράζομαι να αγωνίζομαι»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Από το Ρίο στο Ρότερνταμ η Ασουμανάκη, «Δεν κουράζομαι να αγωνίζομαι»

bet365

Την ώρα που η πλειοψηφία των αθλητών κάνουν διακοπές, η Σοφία Ασουμανάκη μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και Κ-23 ετών του Ρότερνταμ.

Όπως τόνισε η Ασουμανάκη, η οποία μαζί με την Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησαν την 4η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ, «Αυτό είναι το ξεκίνημα για το δρόμο προς το Τόκιο».

Σε συνέντευξη που φιλοξενεί η παγκόσμια ομοσπονδία υπογραμμίζει: «Ο Βασίλης Πολύμερος με είδε στην παραλία και μου ζήτησε να αρχίσω να κωπηλατώ. Ήμουν 16 ετών, αλλά σωματικά ήμουν όπως τώρα. Στην Ελλάδα η κωπηλασία δεν είναι διαδεδομένο άθλημα, κι έτσι ο πατέρας μου ανησυχούσε μήπως δεν είναι καλή επιλογή να εγκαταλείψω το κολύμπι. Όταν οι γονείς μου είδαν πόσο ενθουσιασμένη ήμουν για την κωπηλασία, είχα πλήρη υποστήριξη».

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην πρώτη ρεγκάτα που συμμετείχε στην Ιταλία είπε: «Ήμουν εντελώς χαμένη, αλλά λόγω του ενθουσιασμού κατάφερα και κατάκτησα το χρυσό»

Αναφορικά με την παρουσία της στο Ρότερνταμ αποφάνθηκε: «Η σκέψη μου είναι ότι δεν προπονούμαι όλο το χρόνο για να κάνω διακοπές. Κωπηλατώ και νιώθω ακόμη φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Θέλω να αγωνιστώ. Θέλω να πάω και σε άλλους στίβους και άλλες χώρες. Δεν κουράζομαι να αγωνίζομαι».

Στα αγωνιστικά τώρα, η Ασουμανάκη τερμάτισε 4η στη δεύτερη προκριματική σειρά με 7:52.820 και πήρε το «εισιτήριο» για τον προημιτελικό.

Η δίκωπος ελαφρών βαρών των Κ-23 με τους Στέφανο Ντούσκο και Γιάννη Πέτρου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 6:40.70 και προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος όπου θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό.

Στη δίκωπο Κ-23 οι Πασχάλης Κωνσταντάς και Θωμάς Καραμήτρος έμειναν στην 5η θέση με 7:06.18 και αγωνιστούν στα ρεπεσάζ.

Στα ημιτελικά προκρίθηκε το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με τις Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και Δήμητρα Κουκλοτίδου, οι οποίες στα ρεπεσάζ τερμάτισαν πρώτες με χρόνο 7:16.620.

Στο τετραπλό σκιφ ανδρών οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολοας τερμάτισαν πρώτη με 5:57.46 και προκίρθηκαν στον τελικό.

Τέλος, στη δίκωπο Κ-23 οι Πασχάλης Κωνσταντάς-Θωμάς Καραμήτρος έμειναν στην 5η θέση των ρεπεσάζ με 6:50.75 και θα πάρουν μία θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος, ενώ στα ρεπεσάζ του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ-23, η λέμβος με τους Κυριάκο Αθανασιάδη, Βαγγέλη Μπερή, Βασίλη Τσαλικίδη και Ιωάννη Μαρόκο τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 6:1047 και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ’ .

 

Τελευταία Νέα