Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους, φήμες για αυτοκτονία

Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους, φήμες για αυτοκτονία

Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους, φήμες για αυτοκτονία

Στο νοσοκομείο της Πρετόρια, μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Όσκαρ Πιστορίου, την ώρα που δημοσιεύματα μιλούν για απόπειρα αυτοκτονίας του. 

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο διάσημος 29χρονος Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα ο ξένος Τύπος. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκαν λεπίδες μέσα στο κελί του. «Οι αξιωματούχοι των φυλακών βρήκαν μαχαίρια στο κελί του κατά τη διάρκεια έρευνας μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», είπαν σε τοπική εφημερίδα δύο φύλακες από τη φυλακή της Πρετόρια Kgosi Mampuru II.

Ο παραολυμπιονίκης φέρεται να έχει αυτοτραυματιστεί στον καρπό του, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε από το κρεβάτι του. Ένας άλλος κρατούμενος αποκάλυψε ότι ο αθλητής προκάλεσε μόνος του τον τραυματισμό. 

Εκπρόσωπος της φυλακής δεν επιβεβαιώνει την είδηση, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες». Η σωφρονιστική υπηρεσία ισχυρίζεται επίσης, ότι ο Παραολυμπιονίκης έπεσε από το κρεβάτι του. 

Ο Πιστόριους έχει πλέον επιστρέψει στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο.

Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία στο διαδίκτυο με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδίδουν την έκτακτη πληροφόρηση.   Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική, που εκτίει ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για τη δολοφονία της φίλης του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στους καρπούς του, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. «Είχε σοβαρά κοψίματα στους καρπούς του και οι γιατροί του έβαλαν επιδέσμους για να καλύψουν τα τραύματα», δήλωσε στην εφημερίδα City Press ένας από τους φρουρούς ασφαλείας, στο νοσοκομείο της Πρετόρια. Ο αθλητής εισήχθη στο νοσοκομείο και είχε 10 φρουρούς ασφαλείας. 
 

 

Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Γκόσι Μαμπούρου και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά.Φρουροί τόνισαν στην εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, ότι έχει μία αντιδραστική στάση στη φυλακή, διατηρεί μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων φαρμάκων στο κελί του και λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από τους υπαλλήλους.

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα, όπως μεταδίδει ο Independent. 

Το 2014 ψυχιατρική έκθεση ανέφερε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους έπασχε από μετατραυματικό στρες (PTSD) και κινδύνευε να αυτοκτονήσει. 

Ο 'Οσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για τον φόνο της φίλης τους Ρίβα Στέενκαμπ.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην οποία αποφασίστηκε η ποινή του, ο δικηγόρος του Πιστόριους υποστήριξε ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και ζήτησε από τον δικαστή να μην τον στείλει στη φυλακή και να τον αφήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ 'οίκον περιορισμό.

Ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» της νεαρής κοπέλας τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο παραολυμπιονίκης ψύχραιμος, σχεδόν δίχως συναίσθημα στο βλέμμα του άκουσε την ποινή του.

Ο Πιστόριους σκότωσε τη φίλη του το πρωί της 14η Φεβρουαρίου, 2013 στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, πυροβολώντας την τέσσερις φορές μέσα από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος , νομίζοντας ότι είχε μπει ληστής στο σπίτι, εκδοχή που έγινε δεκτή από τον δικαστή, ο οποίος τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα, για το οποίο πέρασε ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση αυτή κρίνοντας ότι υπήρχε σαφής πρόθεση να σκοτώσει, και τον βρήκε ένοχο για την δολοφονία για την οποία είναι τώρα πίσω από τα κάγκελα. Πάντως εισαγγελέας της Νότιας Αφρικής θα ασκήσει έφεση στην ποινή θεωρώντας την «υπερβολικά επιεική».

Ο Πιστόριους, γεννήθηκε με γενετικό πρόβλημα που οδήγησε τους γονείς τους να αποφασίσουν να τον ακρωτηριάσουν όταν ήταν 11 μηνών και στα δύο πόδια κάτω από τα γόνατα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, έγινε ο πρώτος αθλητής με τα δύο πόδια ακρωτηριασμένα που ανταγωνίστηκε αθλητές χωρίς αναπηρία.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet