Το θρυλικό σκάφος Traite De Rome φτάνει στη Σκιάθο

Gazzetta team
Το θρυλικό σκάφος Traite De Rome φτάνει στη Σκιάθο

bet365

Το ιστορικό ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης “Traité de Rome”, έρχεται στη Σκιάθο για λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου!
Το μοναδικό αυτό σκάφος, ναυπηγήθηκε το 1975 από το ναυπηγείο “Sparkman and Stephens” και αποτελεί ένα στολίδι της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Το σκάφος “ Traité de Rome ”, είναι χαρακτηρισμένο ως σκάφος «θρύλος» του διεθνούς φήμης ιστιοπλοϊκού αγώνα “Volvo Ocean Race” και έχει στο ενεργητικό του πολλά σημαντικά ταξίδια και αγώνες, μεταξύ των οποίων ο διάπλους του Ατλαντικού και ο γύρος του κόσμου.
Το σημαντικότερο ταξίδι του όμως, από το οποίο πήρε και το όνομά του, το έκανε το 1977 στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου της επικύρωσης της Συνθήκης της Ρώμης του 1957, από την οποία ξεκίνησε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Το ταξίδι αυτό ήταν ουσιαστικά η συμμετοχή στον αγώνα “Whitbread Round the World Race 1977-78“, ως πρέσβης καλής θέλησης της νεοσύστατης Ενωμένης Ευρώπης, με πλήρωμα αποτελούμενο από εννιά άτομα, ένα από κάθε χώρα μέλος, της τότε εννεαμελούς ΕΟΚ. Το “ Traité de Rome ”, ολοκλήρωσε τον αγώνα φέροντας τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα εννιά αστέρια στο άλμπουρό του και μεταφέροντας τα ιδεώδη και τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, σε όλον τον κόσμο. Ακολούθως, επισκέφτηκε τα βασικότερα Ευρωπαϊκά λιμάνια, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Δουβλίνο, η Κοπεγχάγη και η Χάγη, για να καταλήξει στην Αθήνα, όπου και έγιναν οι εορτασμοί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εισόδου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τιμητικά ο αριθμός που του δόθηκε και αναγράφεται στα ιστία του “Traité de Rome”, είναι το EUR 1.
Το “Traité de Rome”, συμβολίζει τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη και αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού ιστιοπλόους, λάτρεις της θάλασσας και της ιστορίας.
Αποτελεί μεγάλη μας τιμή το γεγονός ότι το “Traité de Rome”, γράφτηκε στο δυναμικό του ΝΟΣ και θα χρησιμοποιείται για τις εκπαιδευτικές και αγωνιστικές μας ανάγκες.
Αναμένεται στη Σκιάθο αρχές Αυγούστου όπου και θα παραμείνει για αρκετά μεγάλο διάστημα, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να δούν το σκάφος αυτό από κοντά και να μάθουν την ιστορία του.
 

Τελευταία Νέα