Αγωνία μέχρι το τελευταίο… μίλι στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

Gazzetta team
Αγωνία μέχρι το τελευταίο… μίλι στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

bet365

Στην τελευταία ιστιοδρομία θα κριθούν οι νικητές του «53ου Ράλλυ Αιγαίου» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση το πρωί από τη Μήλο με προορισμό τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι και το τελευταίο μίλι καθώς στα ORC International η διαφορά ανάμεσα στα πρώτα δύο σκάφη είναι, μόλις, 0,25 β.π. «Μάχη» γίνεται και για την διεκδίκηση της 2ης θέσης στα ORC Club όπου το δεύτερο από το τρίτο ιστιοπλοϊκό έχει διαφορά 0,50 β.π.

Η εκκίνηση δόθηκε από την πυραυλάκατο «Πεζόπουλος» και τα σκάφη έφυγαν περνώντας κοντά από τα βράχια της Μήλου ώστε να εκμεταλλευτούν τον αέρα. Οι άνεμοι είναι βόρειοι ασθενείς, ως 10 μίλια και όλοι ελπίζουν ότι η ένταση του ανέμου θα αυξηθεί για να τα «τραβήξει» πριν από τη δύση του ηλίου κοντά στην Αττική. Όσα από τα σκάφη βρεθούν τη νύχτα στο Πέλαγος αναμένεται να ταλαιπωρηθούν διότι η ένταση του ανέμου προβλέπεται να μειωθεί αισθητά.

«Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από τον τρόπο που κάθε σκάφος θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν καθώς και στην καλή τακτική. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι οι πλεύσεις θα είναι όρτσα και η τακτική θεωρείται απαραίτητη», δήλωσε ο Νικόλαος Φωτίου από το «Chiara Iason - DNV GL» ενώ ο Περικλής Λιβάς (« Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.»), υπογράμμισε: «Θα δώσουμε τη μάχη μας. Το πλήρωμα είναι σε πλήρη σύνθεση και το σκάφος έτοιμο. Το συγκεκριμένο μπράτσο το έχουμε κάνει 8-10 φορές και το γνωρίζουμε από θέμα τακτικής. Το πλήρωμα του ««Chiara Iason - DNV GL» βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα και χαιρόμαστε που έχουμε έναν άξιο αντίπαλο».

Στα ORC Club, μέχρι τώρα, πρωταγωνιστεί το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos». Ο Ολυμπιονίκης και πλωτάρχης Π/Ν Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρης Σουβαλτζής διαθέτουν ένα δυνατό πλήρωμα που αποτελείται από αθλητές οι οποίοι, κατά το παρελθόν, πρωταγωνιστούσαν στην ιστιοπλοΐα τριγώνου. «Για εμάς προέχει η ασφαλής ιστιοπλοΐα καθώς στο σκάφος υπάρχουν δόκιμοι. Όμως, από την άλλη πλευρά περιστοιχιζόμαστε από καθηγητές του αθλήματος, όπως ο Τσουλφάς, ο Δαμιανός, ο Δρούγκας, ο Μηλαίος κ.α., οπότε όλοι μαζί προσπαθούμε για να φέρουμε τη Σχολή στην καλύτερη θέση», τόνισε ο Ολυμπιονίκης του Λος Αντζελες.

Γενική κατάταξη (πέντε ιστιοδρομίες): ORC International: 1ο ) «Chiara Iason - DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου) με 7,50 β.π., 2ο) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος με 7,75 β.π., 3ο) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) με 13,75 β.π..

ΟRC Club: 1ο) «Sorocos» (Λεωνίδας Πελεκανάκης, Δημήτρης Σουβαλτζής με 6,25 β.π., 2o) «Alter Ego ABS» (Στέλιος Μπόνας) με 11,25 β. π., 3ο) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) με 11,75 β.π.


Η Μήλος στηρίζει το «Ράλλυ Αιγαίου»

Μία φιλόξενη αγκαλιά βρήκαν τα πληρώματα του «53ου Ράλλυ Αιγαίου» στη Μήλο. Οι κάτοικοι του νησιού της «κυκλαδίτικης Αφροδίτης», παρά την προχωρημένη ώρα, υποδέχτηκαν τους ιστιοπλόους όταν έφτασαν στον Αδάμαντα και, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στόλου στο λιμάνι, προσπάθησαν να τους διευκολύνουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος Γεράσιμος Δαμουλάκης πρότεινε στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη να γίνει η Μήλος μόνιμος σταθμός της διοργάνωσης. «Είμαστε χαρούμενοι που ο στόλος της ιστορικής διοργάνωσης «έδεσε» στο νησί μας. Ο αγώνας αποτελεί διαφήμιση για το Αιγαίο και τη χώρα μας. Θα θέλαμε, εάν είναι εφικτό, να γινόταν η Μήλος μόνιμος σταθμός του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου», υπογράμμισε ο κ. Δαμουλάκης.

Η «αυλαία» του «53ου Ράλλυ Αιγαίου» θα πέσει στις 25 Ιουλίου με την απονομή των επάθλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

 

Τελευταία Νέα