Παρούσα η νέα γενιά στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

Gazzetta team
Παρούσα η νέα γενιά στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

bet365

Δυναμικό «παρών» δίνει η νέα γενιά στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Αθλητές, οι οποίοι διακρίνονται στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, στις ολυμπιακές κλάσεις, αλλά και φοιτητές που ήρθαν σε επαφή με την ιστιοπλοΐα χάρη στις σπουδές τους, παίρνουν μέρος στον ιστορικότερο θεσμό της χώρας και δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Το ομαδικό πνεύμα, η δύσκολη ιστιοπλοΐα του Αιγαίου και οι έντονες στιγμές που ζεις μέσα από αυτήν έχουν εντυπωσιάσει τους νεαρούς ιστιοπλόους και, πριν ακόμα ολοκληρωθεί το «53ο Ράλλυ Αιγαίου», κάνουν σχέδια για τη συμμετοχή τους στο 54ο. «Είχα ακούσει πολλές ιστορίες από τον πατέρα μου γι’ αυτόν τον αγώνα και ήθελα να το ζήσω. Τελικά, είχαν δίκιο. Από αυτόν τον αγώνα θα πάρω πολλές γνώσεις που θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ τόσο ως ιστιοπλόος όσο και ως άνθρωπος. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά του τριγώνου πρέπει να αγωνιστούν, έστω μία φορά, σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο 21χρονος πρωταθλητής Ελλάδος στα Laser Stadard και μέλος της προολυμππιακής ομάδας του Ρίο Χάρης Μαυρογεώργης.

Για πρώτη φορά αγωνίζεται σε Ράλλυ Αιγαίου και ο 19χρονος σερφίστας Στάθης Καραχισαρίδης. Ναυπηγός μηχανικός, τρέχει με την ομάδα του «Bana Bioletta 4» και είναι υπεύθυνος για τις αλλαγές των πανιών. «Εζησα μοναδικές στιγμές. Κάθε ιστιοπλόος πρέπει να το ζήσει για να πει ότι έχει ολοκληρωθεί ως ιστιοπλόος. Πρόκειται για μία διοργάνωση που ενισχύει την ιστιοπλοΐα», υπογράμμισε.

Η Ειρήνη Ντάφη τρέχει με το «Κορμοράνος». Σπουδάζει στο HMMY, στα Χανιά και το Πολυτεχνείο διαθέτει ένα σκάφος ώστε οι φοιτητές να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα. «Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία. Μακάρι να μου δοθεί ευκαιρία να ξανατρέξω», τόνισε ενώ ο συναθλητής της Κλεάνθης Αναστασάκης δήλωσε: «Είχα ακούσει για τα μελτέμια. Ότι μου είχαν πει ήταν λίγο μπροστά σε αυτά που έζησα».

Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο των Χανίων, ο 19χρονος Κωνσταντίνος Πλινάκης ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από 1,5 ετών και τρέχει 2η φορά στο Ράλλυ Αιγαίου. «Ζήσαμε όλες τις πτυχές του Αιγαίου από άπνοια μέχρι θύελλα. Σε αυτόν τον αγώνα καταλαβαίνεις τι θα πει Αιγαίο».

Ενθουσιασμένος με την αγάπη της νέας γενιάς για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας δήλωσε ο «βασιλιάς του Αιγαίου» και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ο 86 χρονος Στέλιος Μπόνας: «Είναι φανταστική γενιά. Γι΄ αυτή τη γενιά συνεχίζω να τρέχω. Πρέπει να γνωρίσουν το Αιγαίο μας και να συνεχίσουν την ιστορία της χώρας μας στην ανοικτή θάλασσα».

Το «53ο Ράλλυ Αιγαίου» θα συνεχίσει αύριο τη ρότα του με προορισμό τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

 

Τελευταία Νέα