Οι δυσκολίες δεν πτόησαν τα πληρώματα του «53ου Ράλλυ Αιγαίου»

Gazzetta team
Οι δυσκολίες δεν πτόησαν τα πληρώματα του «53ου Ράλλυ Αιγαίου»

bet365

Οι συνεχόμενες εναλλαγές του ανέμου έφεραν και εκπλήξεις στη δεύτερη ιστιοδρομία του «53ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Τα φαβορί αποποιήθηκαν τον τίτλο και, σε μία διοργάνωση όπου όλοι είναι νικητές, επιβραβεύτηκε η υπομονή και η αγάπη για την ιστιοπλοΐα.

Σε μία εξαιρετικών απαιτήσεων διαδρομή, από τον Φαληρικό Όρμο μέχρι την Πάτμο (απόστασης 160 ν.μ.), τα πληρώματα ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πέρασαν όλη τη νύχτα προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τις ελάχιστες ριπές ανέμου προκειμένου τα σκάφη να πάρουν ώθηση για να συνεχίσουν την πορεία τους. Παρά τις καιρικές δυσκολίες, κανένα σκάφος δεν εγκατέλειψε τον αγώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Αλμύρα», το οποίο έφτασε στο «νησί της Αποκάλυψης» ύστερα από 45 ώρες.

Τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας και της γενικής κατάταξης στα ORC International: Πρώτο ήρθε το «Chiara Iason- DNV GL» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και ακολούθησαν το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) και το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος). «Τα αποτελέσματα οφείλονται στην ομαδική εργασία. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυνηγάγαμε την προσαρμογή των πανιών στις καιρικές συνθήκες, κάτι που έπαιξε μεγάλη σημασία διότι οι συνθήκες ανέμου άλλαζαν συνεχώς, τόσο σε διεύθυνση όσο και σε ένταση. Το σκάφος για να πιάσει την καλύτερη επίδοση έπρεπε να ρυθμίζει συνέχεια τα πανιά και ιδιαίτερα τη νύχτα που, πολλές φορές, ο αέρας έπεφτε και είχε ελάχιστη ένταση», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Water Gipsy» Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα αποτελέσματα στα ORC Club, τόσο στη 2η ιστιοδρομία όσο και στη γενική κατάταξη: Πρώτο ήρθε το σκάφος «Afroditi – Solaris» με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτης, δεύτερο το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Soroccos», στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζή και τρίτο το «Venceremos» με κυβερνήτη τον Ερέζ Βέρντι από το Ισραήλ. «Πρόκειται για έναν αγώνα με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πρέπει να τον στηρίξουν όλοι οι Ελληνες ιστιοπλόοι γιατί αποτελεί διαφήμιση για το Αιγαίο μας και για τη χώρα γενικότερα», δήλωσε η σημαιοφόρος του Π/Ν Ελένη Αλιφέρη, που τρέχει με το σκάφος «Soroccos».

 

Τελευταία Νέα