Tour de France: Νικητής ο Σάγκαν στον 11ο γύρο

Gazzetta team
Tour de France: Νικητής ο Σάγκαν στον 11ο γύρο

bet365

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Πίτερ Σάγκαν τερμάτισε πρώτος στον 11ο γύρο του Γύρου της Γαλλίας, σε μια πορεία με έντονο αέρα.

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα και μπροστά απ’ τον δεύτερο Φρουμ και τον τρίτο Μπόντσναρ, ο Σάγκαν τερμάτισε πρώτος την Τετάρτη (13/7), στον αγώνα που κάλυψε την απόσταση απ’ το Καρκασόν έως το Μονπελιέ.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Σλοβάκου στον φετινό Γύρο και έκτη στην καριέρα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Ήταν έκπληξη για μένα, δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Είμαστε σαν τους καλλιτέχνες, μερικές φορές απλά βλέπουμε τα πράγματα να συμβαίνουν. Με τέτοιο αέρα ήταν επικίνδυνα κάθε στιγμή στον αγώνα».

Κατά τ’ άλλα ο Φρουμ κέρδισε μπόνους 6’’ για τη δεύτερη θέση. «Είμαι τυχερός για την ευκαιρία. Κάθε φορά δοκιμάζουμε την τύχη μας με την ομάδα φέτος και ως τώρα μας βγαίνει σε καλό». Πλέον ο Φρουμ στοχεύει στον τρίτο τίτλο του σε 4 χρόνια, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στην αυριανή ημέρα, τη Μέρα της Βαστίλης, με τον αγώνα να μεταφέρεται στο θρυλικό «Mont Ventoux».

Ο 12ος γύρος της Πέμπτης περιλαμβάνει πορεία 178 χιλιομέτρων, απ’ το Μονπελιέ ως το Mont Ventoux στην Προβιγγία.

Συνολικά ως τώρα στη βαθμολογία ο Ιρλανδός Νταν Μάρτιν είναι τρίτος, 31’’ πίσω, και ο Κολομβιανός Ναΐρο Κιντάνα βρίσκεται 4ος, 35’’ πίσω.

 

Τελευταία Νέα