Καταγγελία του ΟΠΑΘΑ Πατρών σε ΚΟΕ

Δημήτρης Τομαράς
Καταγγελία του ΟΠΑΘΑ Πατρών σε ΚΟΕ

bet365

Καταγγελία για τη βαθμολογία ομίλου της Γ' Εθνικής πόλο απέστειλε ο ΟΠΑΘΑ Πατρών στην ΚΟΕ, τονίζοντας πως δεν συμπεριλαμβάνεται κακώς στις ομάδες που διεκδικούν άνοδο.
Αναλυτικά η επιστολή - καταγγελία:
ΠΡΟΣ: Διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Θέμα: Αναφορά για την Βαθμολογία Α Ομίλου (Πατρών) Α' φάσης πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Υδατοσφαίρισης ανδρών 9-10/7/2016
Κύριοι, με έκπληξη είδαμε στην δημοσίευση σας (στο site της Ομοσπονδίας) για τις 10 ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, να μην συμπεριλαμβάνετε την ομάδα μας. Αντίθετα συμπεριλαμβάνετε την ομάδα «Αργης Καλαμάτας» με την οποία ισοβαθμήσαμε, όπως και με την ομάδα του «Επειού Ήλιδας». Στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε προκριθεί ως δεύτεροι από τον όμιλο της Πάτρας, βάσει της προκήρυξης που ισχύει για το τρέχον έτος, αφού έχουμε την δεύτερη καλύτερη διαφορά τερμάτων (+3 ο Επειός, +1 εμεις και -4 η ομάδα της Καλαμάτας). Σε συνδυασμό των ανωτέρω παρακαλώ σημειώστε το γεγονός ότι κερδίσαμε τον πρώτο του ομίλου μας και η Καλαμάτα έχασε από τον Επειό.
Στο κεφάλαιο 4 και άρθρο 17, παράγραφο 2, όπου περιγράφονται οι περιπτώσεις των ισοβαθμιών για πρόκριση πρέπει να προκριθούμε εμείς ως δεύτεροι (στην περίπτωση του ομίλου μας βάσει της παραγράφου 2.3.3-όπου οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι 3 κ ο ΟΠΑΘΑ Πατρών πληροί τις προϋποθέσεις). Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το τμήμα της υδατοσφαίρισης μας ανέφεραν (προφορικά) περί κανονισμών στην περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή περισσοτέρων ομάδων, ότι προκρίνεται η Καλαμάτα αντί ημών με την λογική ότι η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων βγαίνει από την σύγκριση και για την δεύτερη θέση ρόλο παίζει η μεταξύ των αναμέτρηση. Το σωματείο μας δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από μέρους σας για αλλαγή κανονισμών (τηλεφωνικά, μέσω φαξ ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο) Το ίδιο μας διαβεβαίωσαν και άλλες ομάδες της Γ' κατηγορίας.
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό αφού λίγες ημέρες νωρίτερα μετά το πέρας της Γ' φάσης μίνι Παίδων (3/7/2016) σε πρωτάθλημα σε τριπλή και πάλι ισοβαθμία ίσχυσε η καλύτερη διαφορά τερμάτων μεταξύ των τριών και όχι κάτι διαφορετικό, αποδεικνύοντας δυο πράγματα είτε ότι πράττετε λάθος στην περίπτωση μας είτε ότι το πράξατε στο πρωτάθλημα των μίνι Παίδων και κανείς δεν το επισήμανε, αλλά τα λάθη αποκαλύπτονται.
Ακολουθούν δυο ηλεκτρονικές διευθύνσεις για περιπτώσεις που η βαθμολογία ορίστηκε όπως περιμένουμε να γίνει και στην περίπτωση μας (η πρώτη είναι δημοσιευμένη από το site της Ομοσπονδίας)
- http://koe.org.gr/article/paok-no-xiou-kai-no-vouliagmenis-palaio-faliro-oi-imiteliki
- http://www.magnesiasports.gr/index.php/other-sports/water-polo/item/40776-%CE%AC%CF%84%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82,-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B1​
Επειδή :
1. δεν έχει αναρτηθεί πουθενά στο site της Ομοσπονδίας, ούτε είχατε ενημερώσει το σωματείο μας με οποιονδήποτε τρόπο, απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας για κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι αναφέρει η ειδική προκήρυξη της Γ Εθνικής 2016 σχετικά με μεταβολές εκ μέρους της Ομοσπονδίας.
2. κινούμενοι βάσει της προκήρυξης (οπού αναφέρεται κ υποχρέωση μας να καταβάλουμε 660 ευρώ στην ομοσπονδία, κάτι που κάναμε δεν μας αναφέρατε ότι δεν ισχύει η προκήρυξη κ ισχύει κάτι διαφορετικό, εισπράττοντας τα χρήματα που οφείλαμε προκειμένου να συμμετάσχουμε στο φετινό πρωτάθλημα.
3. Οι περιπτώσεις τριπλής ισοβαθμίας σε ηλικιακό πρωτάθλημα λήξης 3/7/2016 που αποδεικνύουν ότι ισχύει η προκήρυξη
4. Ηλεκτρονική αλληλογραφία με την FINA όπου αναφέρει ότι τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας δεν πραγματοποιούνται υπό την FINA αλλά τοπικά από την Ομοσπονδία (άρα τις προκηρύξεις)
5. Σύμφωνα με την προκήρυξη και την Len η ομάδα που προκρίνεται είναι ο ΟΠΑΘΑ Πατρών.
Σας καλούμε να διορθώσετε άμεσα την βαθμολογία συμπεριλαμβάνοντας την ομάδα μας στην αυριανή κλήρωση.
Σε περίπτωση που χρειασθεί θα προβούμε σε όλα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να δικαιωθούμε
Ο Γενικός Αρχηγός Χρήστος Τουντόπουλος.
 

Τελευταία Νέα