Άνετα ο Φρουμ στον 10ο γύρο του Tour de France (pics)

Gazzetta team
Άνετα ο Φρουμ στον 10ο γύρο του Tour de France (pics)

bet365

Ο Κρις Φρουμ δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει πρώτος την Τρίτη στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας.

Έχοντας το προβάδισμα εδώ και μέρες στο Tour de France, ο Κενυάτης ποδηλάτης το διατήρησε δίχως προβλήματα και για την Τρίτη, τερματίζοντας περίπου 10’ προηγούμενος του Αυστραλού Μάικλ Μάθιους.

«Δεν θα έλεγα πως ήταν εύκολο. Η αρχή ήταν αρκετά απαιτητική, με τα 22 χλμ ανάβασης», δήλωσε ο Φρουμ μετά τον 10ο γύρο. «Όταν όμως φύγαμε από κει κι άρχισα να κατεβαίνω, ήταν αρκετά άνετη η κατάβαση».

Στοχεύοντας στην τρίτη του νίκη στον Γύρο της Γαλλίας τα τελευταία 4 χρόνια, ο 31χρονος ποδηλάτης συντηρεί το προβάδισμά του έναντι του Βρετανού συναθλητή του, Άνταμ Γέιτς.

Για την ομάδα του, ο Φρουμ ανέφερε: «Τα παιδιά έκαναν εκπληκτική δουλειά, διατηρώντας με σε πλεονεκτική θέση και πάντα πρωτοπόρο κάθε φορά που αντιμετώπιζα πρόβλημα. Αύριο ελπίζω σε αντίστοιχη απόδοσή μου, δίχως να μου συμβούν απρόσμενα πράγματα στην πορεία».

Μετά και την 11η μέρα, το επόμενο σημείο τερματισμού σε κορυφή είναι την Πέμπτη (14/7), τη Μέρα της Βαστίλης, στο θρυλικό «Mont Ventoux». Την Παρασκευή (15/7), η πορεία περιλαμβάνει 37,5 χλμ.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει η τοποθέτησή του για το «μηχανικό ντόπινγκ» και την πιθανότητα κάποια ομάδα να «πειράξει» το μηχανισμό των ποδηλάτων για να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα: «Όσο περισσότερους ελέχχους κάνουν οι διοργανωτές, τόσο καλύτερα θα κοιμόμαστε το βράδυ. Θα πρέπει κάποιος να είναι… τρελός για να προσπαθήσει κάτι τέτοιο σε έναν Γύρο της Γαλλίας, που ξέρουν όλοι πως γίνονται έλεγχοι κάθε μέρα»...

 

Τελευταία Νέα