Δεν τα παρατά η Γελένα

Δεν τα παρατά η Γελένα

Δεν τα παρατά η Γελένα

Το Συμβούλιο Επανεξέτασης Ντόπινγκ της ΙΑΑF απέρριψε τις αιτήσεις 136 Ρώσων αθλητών στίβου από για τη συμμετοχή ως «ουδέτεροι» σε διεθνείς διοργανώσεις, επιτρέποντας μόνο στην Ντάρια Κλίσινα, η οποία ζει και προπονείται στη Φλόριδα.

 Με σημερινή ανακοίνωσή της η ρωσική ομοσπονδία (ARAF) εξήγησε πως μόνο μία αίτηση, αυτή της 25χρονης αθλήτριας του μήκους, Ντάρια Κλίσινα, έγινε δεχτή.

«Οι υπόλοιποι αθλητές που είχαν λάβει έγκριση από την ARAF, καθώς πληρούσαν τα κριτήρια της ομοσπονδίας για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έλαβαν απορριπτική απόφαση,» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου. 

Η IAAF επέβαλε αποκλεισμό στους αθλητές της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου πέρυσι, μετά την αποκάλυψη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) για συστηματικό κρατικό ντόπινγκ στη χώρα.

Η IAAF ενέμεινε στον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών και αθλητριών του στίβου από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας τη στήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου άφησε ανοιχτό «παράθυρο» συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Ρίο, μόνο σε Ρώσους αθλητές και αθλήτριες που θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι είναι «καθαροί» από ντόπινγκ ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει κατά περίπτωση την πιθανότητα συμμετοχής Ρώσων αθλητών, οι οποίοι υποβάλλονται σε ελέγχους εκτός της χώρας.

Την 1η Ιουλίου, η IAAF ανακοίνωσε πως επιτρέπει τη συμμετοχή της αθλήτριας των 800 μέτρων, Γιούλια Στεπάνοβα, σε διεθνείς διοργανώσεις υπό «ουδέτερη σημαία», θεωρώντας τη από τους «πρωτεργάτες» στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Συγκεκριμένα, η Στεπάνοβα την τελευταία διετία, είχε δώσει έγκυρες πληροφορίες, σχετικά με την ύπαρξη οργανωμένου συστήματος στην πατρίδα της για τη φαρμακοδιέγερση αθλητών.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την Γελενα Ισινπμπαγεβα στην κατάθεση έφεσης, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί υπό «ουδέτερη» σημαία. Σημειώνεται ότι οι αθλητές έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, του οποίου η απόφαση αναμένεται εντός του επόμενο 15ημέρου. 

Best of internet