Συγκλονιστική η κούρσα στα 5χλμ.

Συγκλονιστική η κούρσα στα 5χλμ.

Συγκλονιστική η κούρσα στα 5χλμ.

Η νίκη στον αγώνα των 5χλμ ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Άμστερνταμ κρίθηκε κυριολεκτικά παρά τρίχα. 

Οι τρεις πρώτοι έπεσαν μαζί στην γραμμή του τερματισμού, με αποτέλεσμα οι κριτές να στρέφονται στο photofinish προκειμένου να αναδείξουν τον νικητή. 

Τελικά τη νίκη κατέκτησε ο Ισπανός Ιλίας Φίφα με 13:40.85 και ακολούθησε ο συμπατριώτης του Αντέλ Μεχάαλ και ο Γερμανός Ρίχαρντ Ρίνγκερ με τον ίδιο χρόνο.

«Είμαι χαρούμενος που κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν είμαι χαρούμενος που πήρα το ασημένιο. Στόχευα στο χρυσό. Οδηγούσα την κούρσα στα τελευταία 100μ., σκόνταψα και δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Τώρα προπονούμαι για το Ρίο με τον Μο Φάρα και ελπίζω να κατακτήσω μία θέση στην πρώτη οκτάδα», δήλωσε ο Μεχάαλ.

Από την πλευρά του ο νικητής σημείωσε: «Έχω τον ταχύτερο χρόνο στην Ευρώπη στα 5χλμ και τώρα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στην απόσταση. Είμαι προς το παρόν ο Βασιλιάς στα 5χλμ στην Ευρώπη. Ο αγώνας περιεπλάκη γιατί υπήρχαν πολλά σπρωξίματα, κάτι στο οποίο οπωσδήποτε είμαι συνηθισμένος. Φέτος δούλεμα πολύ στον τερματισμό και στην τακτική και ανταμείφθηκα. Είναι φανταστικό»

5000m Men's Final European Athletics Championships 2016 FULL HD

Best of internet