Μπακαούκας: «Δεν θα ανοιγόμουν τόσο εύκολα σε ανθρώπους»

Gazzetta team
Μπακαούκας: «Δεν θα ανοιγόμουν τόσο εύκολα σε ανθρώπους»

bet365

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας δεν έκρυψε την λύπη του για το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την ΑΕΚ και αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει στην πρώτη ομάδα του, τον Τελαμώνα Σαλαμίνας.

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, ενώ μίλησε για το τι σχεδιάζει για το μέλλον του.


«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»
Αρχικά ο Χριστόφορος Μπακαούκας ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση του από την ΑΕΚ δεν είχε σχέση με την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται

«Αθλούμαι κάθε μέρα και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι συγκυρίες όλης αυτής της χρονιάς με προβλημάτισαν, είχαμε πολλά θέματα. Ο κόσμος τα ξέρει, η διοίκηση επίσης. Όλη η χρονιά ήταν μια ταλαιπωρία, την οποία βγάλαμε εις πέρας. Κρατήσαμε την ομάδα στην κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι μπορώ να παίξω πολλά χρόνια ακόμα και αυτό το ξέρω. Ήθελα να μην πέσει η ομάδα, όπως είχαμε υποσχεθεί όλοι.
Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα με έπαιρναν τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι της διοίκησης να μιλήσουμε, αλλά όπως φαίνεται προτεραιότητα τους ήταν να μιλάνε με άλλους, εκτός από αυτούς που έχουν προσφέρει τόσα. Δεν είμαι μόνο σημαία, είμαι ένας αθλητής που έχω δώσει το 100%, αυτά τα δέκα χρόνια και το λιγότερο που θα περίμενα ένα τηλέφωνο. Αποφάσισα να βγάλω μια ανακοίνωση και να τελειώσει το όνειρο μου με την ΑΕΚ. Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση, την πήρα μαζί με την οικογένεια μου. Αποφάσισα να φύγω με ψηλά το κεφάλι»


«Είδε ο κόσμος πως είναι μάγκες που παίζουν για την φανέλα»
Για το αν πείραξε κάποιους ότι μιλάει έξω από τα δόντια:

«Δεν ξέρω τι τους πείραξε. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μιλεί πάντα ανοιχτά, δεν κρύβω και δεν φοβάμαι κάτι, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε περάσει τόσα πολλά στο τμήμα. Κάποιοι από εμάς τους παλιούς έχουμε δώσει και την ζωή μας πολλές φορές για την ΑΕΚ, την είχαμε και πάνω από τις οικογένειες μας. Όλα αυτά για να δει ο κόσμος πως είναι οι μάγκες που παίζουν για την φανέλα και το καταφέραμε».

«Αν ήθελαν να μας κρατήσουν, θα έπαιρναν πρώτα εμάς»
Για το αν η ΑΕΚ τον έπαιρνε αύριο τηλέφωνο και του έλεγε να γυρίσει:

«Η ΑΕΚ είναι η ζωή μου, η δεύτερη οικογένεια μου. Ήταν το όνειρο μου να παίξω στην ΑΕΚ, πρόσφερα τα πάντα, μου δώσανε χαρές, ο κόσμος με αγάπησε πολύ και από αυτόν παίρνω δύναμη να συνεχίσω. Ο κόσμος μας κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως φαίνεται η ΑΕΚ κάνει καινούργιο ξεκίνημα, καινούργιο προγραμματισμό. Αν ήθελαν να μας κρατήσουν, θα έπαιρναν πρώτα εμάς. Προτίμησαν να κάνουν καινούργια αρχή και τους εύχομαι καλή επιτυχία, όπως εύχομαι όλα αυτά που έχουμε τραβήξει αυτά τα χρόνια, να μην τα τραβήξει κανείς. Πάνω απ’ όλα ο αθλητής θέλει σεβασμό, στήριξη και αγάπη».


«Δουλεύω στα Ναυπηγία. Όπως όλος ο κόσμος το πρωί 06:30 είμαι στην δουλειά μου»
Για τον λόγο που τα μάτια του είναι κόκκινα:

«Είναι από τα ναυπηγία Σαλαμίνας. Το πρωί εργάζομαι όπως όλος ο κόσμος. Είναι ένα επάγγελμα και αυτό όπως όλα τα άλλα. Το πρωί 06:30 είμαι στην δουλειά στις 15:30 σχολάω, άλλες φορές στις 17:00 και έπειτα προπόνηση. Όλα τα χρόνια αυτό ήταν το ωράριο μου. Όλα γίνονται αν το θέλεις και το αγαπάς. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ, δεν ήμασταν πουθενά, δεν υπήρχαμε στον χάρτη του ελληνικού χάντμπολ. Ήμουν σίγουρος ότι ο κόσμος θα δει ένα τμήμα που θα… ματώνει την φανέλα. Θα μείνουμε στην ιστορία σαν μάγκες και για πολλά χρόνια θα μας μνημονεύουν γιατί δεν μας ενδιέφερε τίποτα, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η έλλειψη γηπέδων. Παίζαμε για την φανέλα και ο κόσμος ήταν υπερήφανος».

Για το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ το 2011 με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Μίκρα:
«Κάτι μέσα μας, μάς έλεγε ότι μπορούμε, η φάση ήταν πολύ γρήγορη δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά. Όταν πήρα την μπάλα από τον Βακάλη ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα το πάρουμε. Μετά αυτό που ακολούθησε ήταν απίστευτο. Δεν ξέρω αν θα το ζήσουν άλλοι. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια κάναμε 9 ώρες. Σταματήσουμε σε κάθε σταθμό διοδίων, όπου υπήρχε ΑΕΚτζής. Πανηγυρίζαμε όλοι μαζί
Απίστευτα συναισθήματα».

Για το αν εκείνες οι εποχές ήταν οι καλύτερες για την ΑΕΚ:
«Γενικά στην ΑΕΚ ποτέ δεν ήταν όλα καλά. Από το 2005 που υπάρχει το τμήμα. Όλες οι περιπέτειες μας δυνάμωναν και μας ένωναν. Εμείς σκεφτόμασταν τον κόσμο, κανέναν άλλο. Είχαμε στεναχώρια στην ΑΕΚ».

«Θα αγωνιστώ στον Τελαμώνα, γιατί δεν θέλω να παίξω αντίπαλος με την ΑΕΚ»
Για το αν θα συνεχίσει το χάντμπολ:

«Έχω κάποιες σκέψεις σίγουρα δεν γίνεται να το σταματήσω το χάντμπολ. Θα παίξω ερασιτεχνικά, αν και μπορούσα να παίξω στην Α1 και ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να είμαι αντίπαλος με την ΑΕΚ. Θα παίξω στο νησί μου στον Τελαμώνα. Στην ομάδα που με ανέδειξε. Γίνεται πολύ καλή προσπάθεια να φτιάξουμε κάτι από το μηδέν. Μου αρέσουν αυτά τα κίνητρα. Με αργά βήματα, πιστεύω θα φτιάξουμε κάτι ωραίο. Η Σαλαμίνα είναι χαντμπολομάνα με παράδοση στο άθλημα. Έχει βγάλει σπουδαίες παίκτες, όπως ο Νίκος Γραμματικός, ο Μπάμπης Αλαϊσκας, ο Βαγγέλης Ρασπίτσος, ο Σωτήρης Καπετάνιος, ο Νίκος Διολέτης. Υπάρχει γήπεδο που είναι βασικό».

Εκεί που δάκρυσε ήταν στην ερώτηση για το αν περίμενε να είναι διαφορετικό το τέλος του στην ΑΕΚ.
«Σίγουρα. Κάπως διαφορετικά… Πίστευα ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αγαπούσαν το τμήμα και θα εκτιμούσαν όσα προσφέραμε. Τελικά δεν το αγάπησαν, όπως έπρεπε. Τελικά μήπως φταίμε και εμείς;»

«Η Original ξέρει τι έχει γίνει»
Για την σχέση του με τον κόσμο της ΑΕΚ:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Original. Αν δεν υπήρχε η Original να βοηθήσει και ηθικά και οικονομικά πολλές φορές, θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδέσμους που ήταν στο πλευρό μας. Γούσταραν εμάς, τους μάγκες. Όπου και να παίζαμε ήταν κοντά μας. Με έχουν βάλει στην καρδιά τους. Η Original ξέρει τι έχει γίνει».

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα:
«Πραγματικά στη θέση μου (δεξί εξτρέμ) η Ελλάδα έβγαλε μεγάλους παίκτες. Όποιοι και να πήγαιναν από αυτή την τετράδα (Καρυπίδης, Μπακαούκας, Σαμαράς, Τζιμούρτος) στους Ολυμπιακούς και το Παγκόσμιο το άξιζαν. Κάποιοι θα ήταν τυχεροί και κάποιοι δεν θα ήταν. Στην προκειμένη περίπτωση ο άτυχος ήμουν εγώ. Προχώρησα. Ποτέ δεν τα έβαλα κάτω, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά που έζησαν αυτές τις στιγμές και τίμησαν την χώρα μας. Είμαστε μαζί στα γήπεδα από μικρές ηλικίες, γνωριζόμαστε χρόνια. Τους εύχομαι τα καλύτερα, πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι».

Για τα τελευταία του ματς με την Εθνική:
«Έπαιξα με την Ολλανδία στα Χανιά το 2011. Ήταν απίστευτη εμπειρία που έπαιξα Εθνική Ανδρών, είχε έρθει η ώρα να προσφέρω για την χώρα μου. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Άλλαξε η τεχνική ηγεσία (Κρανάκης αντί Μάντζος). Στην αρχή, στα φιλικά έδειξε ότι με υπολογίζει, αλλά τελικά προτίμησε άλλους παίκτες. Ο προπονητής κρίνεται πάρα πολύ στην Εθνική, αυτός παίρνει τις αποφάσεις, την διαχείριση των παικτών. Για έναν ανεξήγητο λόγο όταν δεν με καλούσαν στην Εθνική γινόμουν και καλύτερος. Πείσμωνα πιο πολύ».
«Οι διοικήσεις δεν έδειξαν σεβασμό σε αυτούς που πρόσφεραν»

Κεφάλαιο Γιάννης Αρβανίτης:
«Το λυπητερό για τον Γιάννη είναι ότι τα έμαθε από τα site. Έκτισε το τμήμα μαζί με τους Κώστα Σταματιάδη και Κώστα Γκιόκα. Δεν επιτρέπεται να μην τον πάρουν τηλέφωνο και να του πουν ‘’δεν σε θέλουμε’’. Δεν είναι σωστό αυτό που έγινε απέναντι σε ένα άνθρωπο που έκτισε τα τμήμα και πρόσφερε τα μέγιστα. Πήρε παίκτες που αγάπησαν πάνω απ’ όλα το τμήμα. Φέραμε τίτλους και παίζαμε για την φανέλα. Όσοι πρόσφεραν έφευγε ένας, ένας στενοχωρημένος. Όσοι πρόσφεραν, έφευγαν πικραμένοι. Οι διοικήσεις δεν έδειξαν λίγο σεβασμό σε όλους αυτούς»

Για τους συμπαίκτες του Δημήτρη Καφφάτο, Φάνη Τσαούση, Γιώργο Παπαδόπουλο:
«Κάναμε μαζί τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είναι η οικογένεια μου, μείναμε μαζί μέχρι το τέλος. Θα είμαστε για πάντα φίλοι και αδέλφια. Καταφέραμε να κάνουμε περιφανούς την ΑΕΚ και τον κόσμο».


Για το τι θα άλλαζε, αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω:
«Δεν θα ανοιγόμουν τόσο εύκολα σε ανθρώπους. Όταν κατάλαβαν ποιος είμαι με εκμεταλλευόντουσαν. Θα ήμουν πιο προσεκτικός. Δεν θα άλλαζα τίποτα στο αγωνιστικό. Πάλι θα έπαιζα χάντμπολ, πάλι θα πήγαινα στην ΑΕΚ».

«Είχα συμφωνήσει για δύο χρόνια και δεν υπέγραψαν το συμβόλαιο»
Ο Χριστόφορος Μπακαούκας επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που ήθελαν να είχε συμφωνήσει πέρσι το καλοκαίρι για διετές συμβόλαιο. «Ισχύει. Δεν το υπέγραψαν ποτέ. Αυτό το συμβόλαιο κάποιοι δεν ήθελαν να υπογραφεί»


Έχεις χαρίσει χρήματα στην ΑΕΚ; Σου χρωστάει χρήματα ακόμα και τώρα;
«Εντάξει, προχωράμε… Είναι η οικογένεια μου και έκανα αυτό που ήταν σωστό. Την οικογένεια πρέπει να την στηρίζεις όσο μπορείς. Καλή καρδιά…»

Για τα μηνύματα αγάπης των φίλων της ΑΕΚ:
«Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν να παίζαμε ποδόσφαιρο η μπάσκετ. Μας είδαν καθαρούς, με λίγες οικονομικές απολαβές, να παίζουμε για την φανέλα».

Η μεγαλύτερη στιγμή σου στην ΑΕΚ;
«Η πρώτη φορά που φόρεσε την φανέλα. Την έχω ακόμα αυτή την φανέλα και θα την κρατήσω για πάντα. Είχα πολλά συναισθήματα, το όνειρο μου είχε γίνει πραγματικότητα»

Η χειρότερη στιγμή;
«Φέτος, όταν το τηλεφώνημα που περίμενα δεν ήρθε.
Μέσα σε δύο ώρες αποφάσισα ότι θα σταματήσω από την ΑΕΚ».

 

Τελευταία Νέα