Την 5η θέση ο Γιαννιώτης στο Ευρωπαϊκό, 9η η Αραούζου

Την 5η θέση ο Γιαννιώτης στο Ευρωπαϊκό, 9η η Αραούζου

bet365

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέλαβε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης, που διεξάγεται στο Χόορν της Ολλανδίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πρώτος στα 5.000μ. (59:53.8), όμως υποχώρησε στην έκτη θέση όταν συμπληρώθηκαν τα 7500μ. (1:28:45) για να τερματίσει στην 5η θέση με 1:55:25.0.

Νικητής αναδείχθηκε ο Ολλανδός Φέρι Βέιτερμαν με 1:55.20,6, ακολούθησε ο Βρετανός Τζακ Μπάρνελ με 1:55.21,2 και τρίτος ο Μαρκ Αντουάν Ολιβιέρ με 1:55.21,6

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε μετά τον αγώνα στο gazzetta.gr: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα. Δοκίμασα διαφορετική τακτική κι όχι αυτή που μέχρι τώρα δοκίμαζα στους ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν μία δυνατή κούρσα και νιώθω κουρασμένος, το οποίο είναι φυσιολογικό γιατί είμαστε στη μέση της προετοιμασίας. Ωστόσο, δεν κρύβω ότι περίμενα λίγο καλύτερα, παρότι είναι η καλύτερη θέση που έχω πάρει ποτέ στα 10χλμ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ήταν ένα δυνατό τεστ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, τον αγώνα στόχο. Ανεξάρτητα από τι θα γίνει εκεί, ξέρω ότι έχω δουλέψει σκληρά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και γι αυτό θα φύγω ολοκληρωμένος και ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου»

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Νίκος Γέμελος είπε: «Ήταν μία καλή κούρσα περίμενα βέβαια να πλασαριστεί πιο ψηλά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ήταν ένα πέρασμα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι οι αθλητές είναι κουρασμένοι και οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι πολύ μικρές.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στο Ρίο».

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Κέλλυ Αραούζου ήταν 9η με χρόνο 2:07.14. Την πρώτη θέση στις γυναίκες μοιράστηκαν από κοινού η Ρασέλ Μπρούνι από την Ιταλία και η Γαλλίδα Ορέλ Μίλερ, που τερμάτισαν σε χρόνο 2:07.00. Την 3η θέση πήρε η επίσης Ιταλίδα Αριάνα Μπρόντι με 2:07.03.6

Οι αγώνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή της Κέλλυς Αραούζου στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων την Τρίτη (12/7).

 

Τελευταία Νέα