Η Σερίνα Γουίλιαμς κατέκτησε το 22ο γκραν σλαμ!

Η Σερίνα Γουίλιαμς κατέκτησε το 22ο γκραν σλαμ!

bet365

H Aντζελίκ Κέρμπερ ήταν καλή, όμως η Σερίνα Γουίλιαμς ήταν άπαιχτη! Η Αμερικανίδα επικράτησε 7-5, 6-3 στον τελικό του Γουίμπλεντον και πανηγύρισε τον 7ο τίτλο στο Γουίμπλεντον και 22ο σε γκραν σλαμ της καριέρας της!

Mε την κατάκτηση του 22ου τίτλου, η Γουίλιαμς ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της Στέφι Γκραφ, με τους περισσότερους τίτλους γκραν σλαμ στην Οpen Era.

Στόχος της πλέον είναι ο απόλυτο ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ, με 24 τίτλους σε Major.

Tαυτοχρόνως η 34χρονη έγινε η γηραιότερη τενίστρια που κατακτά γκραν σλαμ, βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ, το οποίο είχε από πέρυσι, όταν κατέκτησε τον 6ο τίτλο της στο All England Club.

Παράλληλα, πέτυχε την 86η της νίκη στο Γουίμπλεντον και είναι τρίτη στη σχετική λίστα, πίσω από την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 121 νίκες, Κρις Έβερτ με 94 νίκες.

Επιπλέον υπολείπεται μόλις δύο νίκες από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ναβρατίλοβα με τις περισσότερες νίκες σε γκραν σλαμ (306), ενώ η ίδια έχει 304. Ο «Βασιλιάς» των κορτ, Ρότζερ Φέντερερ έχει 307 νίκες!

Η νίκη αυτή ήταν η «απάντηση» της Γουίλιαμς στην Κέρμπερ για τον φετινό χαμένο τελικό στο Αυστραλιανό Όπεν.

Η Αμερικανίδα Νο 1 στον κόσμο τενίστρια είπε μετά το ματς: «Είναι ξεχωριστό συναίσθημα να κατακτάς τον τίτλο εδώ. Κάθε χρόνο είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στήριξαν και έφτασα έως εδώ. Νιώθω υπέροχα. Μου αρέσει να παίζω απέναντι στην Κέρμπερ, έχει εκπληκτικό χαμόγελο και δείχνει πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα δήλωσε : «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Σερίνα της άξιζε ο τίτλος.

Είναι τρομερό το συναίσθημα και μεγάλη τιμή να παίζεις στο κεντρικό κορτ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μου στο μποξ. Η ομάδα που με ακολουθεί νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Έχω την καλύτερη ομάδα, την καλύτερη οικογένεια και καλύτερους φίλους στο μποξ μου».

 

Τελευταία Νέα