Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έτσι έμεινε στην 7η θέση στο άλμα επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.

Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

Οι συνθήκες εξαρχής δεν ήταν οι ιδανικές. Δεκαέξι αθλητές σε έναν τελικό με πολλές απαιτήσεις και αρκετά δυνατός αέρας. Κάπως έτσι ο τελικός δεν εξελίχθηκε όσο καλά θα ήθελε ο Ελληνας πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, αλλά και οι υπόλοιποι μετέχοντες.
 
Ο πρωταθλητής μας έμεινε στην εβδόμη θέση με 5,30 μ. και αποτυχημένα άλματα στα 5,50 μ.,  ύψος το οποίο ξεπέρασαν μόλις έξι αθλητές. Ο Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια καλύτερη εμφάνιση και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.

Ο Ρενό Λαβιλενί περίμενε να πέσει ο αέρας προκειμένου να ξεκινήσει τον αγώνα του και το μόνο που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει με τρία άκυρα άλματα στα 5,75 μέτρα.

Ο Γάλλος επηρεασμένος από τον αέρα δεν μπόρεσε να υπερβεί το 5,75 μ. και στην ουσία πλήρωσε την απόφαση του να μπει τόσο αργά στον αγώνα.

Ο Πολωνός Ρόμπερτ Σομπέρα ξεπέρασε τα 5,60 μ. και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του. Ο Γιαν Κουντλίτσα ήταν δεύτερος με το ίδιο ύψος και ο Ρόμπερτ Ρενέρ τρίτος με 5,50 μέτρα.

 

Best of internet