Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

bet365

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έτσι έμεινε στην 7η θέση στο άλμα επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.

Οι συνθήκες εξαρχής δεν ήταν οι ιδανικές. Δεκαέξι αθλητές σε έναν τελικό με πολλές απαιτήσεις και αρκετά δυνατός αέρας. Κάπως έτσι ο τελικός δεν εξελίχθηκε όσο καλά θα ήθελε ο Ελληνας πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, αλλά και οι υπόλοιποι μετέχοντες.

Ο πρωταθλητής μας έμεινε στην εβδόμη θέση με 5,30 μ. και αποτυχημένα άλματα στα 5,50 μ., ύψος το οποίο ξεπέρασαν μόλις έξι αθλητές. Ο Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια καλύτερη εμφάνιση και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.


Ο Ρενό Λαβιλενί περίμενε να πέσει ο αέρας προκειμένου να ξεκινήσει τον αγώνα του και το μόνο που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει με τρία άκυρα άλματα στα 5,75 μέτρα.

Ο Γάλλος επηρεασμένος από τον αέρα δεν μπόρεσε να υπερβεί το 5,75 μ. και στην ουσία πλήρωσε την απόφαση του να μπει τόσο αργά στον αγώνα.

Ο Πολωνός Ρόμπερτ Σομπέρα ξεπέρασε τα 5,60 μ. και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του. Ο Γιαν Κουντλίτσα ήταν δεύτερος με το ίδιο ύψος και ο Ρόμπερτ Ρενέρ τρίτος με 5,50 μέτρα.

 

Τελευταία Νέα