10 λόγοι για να παρακολουθήσεις στενά την Εθνική πόλο στο Ρίο! (pics)

10 λόγοι για να παρακολουθήσεις στενά την Εθνική πόλο στο Ρίο! (pics)
H εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό Τουρνουά στις 6 Αυγούστου, αγωνιζόμενη στον πρώτο προκριματικό όμιλο κόντρα στις Σερβία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αυστραλία και Ουγγαρία. Tο Gazzetta έκανε μια λίστα για να σε πείσει να μη χάσεις παιχνίδι.

Από εκείνους που το παρακολουθούν για τα γυμνασμένα σώματα (ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;) μέχρι εκείνους που είναι εθισμένοι στην αδρεναλίνη, το πόλο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους. Οι επιτυχίες είναι πολλές και μεγάλες και οι Έλληνες αθλητές ανεβαίνουν στην κορυφή με πολύ γρήγορα βήματα.

Η στήριξη από όλους είναι δεδομένη, αλλά κυρίως απαραίτητη. Εκτός από εμάς, όμως, που θα παρακολουθήσουμε με αγωνία την προσπάθεια του Χρήστου Αφρουδάκη και της παρέας του στο Ρίο, το Noxzema, ο Επίσημος Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Αντρών και Γυναικών, θα είναι στο πλευρό τους, προσφέροντας στους διεθνείς μας την αυτοπεποίθηση και τη φροντίδα που χρειάζονται, μέσα και έξω από το νερό!

Ας δούμε όμως τους λόγους που αξίζει να μη χάσουμε στιγμή από τους αγώνες.

1. Πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι αυτή η ομάδα θα διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις ένα μετάλλιο στο Ρίο. Και μπορεί η Εθνική Μπάσκετ να είναι η «επίσημη αγαπημένη», αλλά αυτή του πόλο είναι παραδοσιακά η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η... τύχη της χρωστάει ένα μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το μοναδικό με 15 συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αδιάλειπτη παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το 1980! Το ήξερες εσύ αυτό;

2. Δικηγόρος που δεν μιλάει δεν χάνεται (και δεν χάνει)! Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας επιστρέφοντας στην πισίνα από την Ευελπίδων βγάζει κοστούμι και γραβάτα και αφού κάνει μία τελευταία αγόρευση στους συμπαίκτες του για χαλάρωμα, μπαίνει στην πισίνα και κατεβάζει ρολά, και στο στόμα και στην εστία! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο World League της Κίνας, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

3. Επτά από τους 13 παίκτες έχουν πτυχίο ανώτατης σχολής. Στέφανος Γαλανόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Κυριάκος Ποντικέας, Αλέξανδρος Γούνας και Χριστόφορος Κολόμβος δεν είναι μόνο καλογυμνασμένα παιδιά, αλλά και καλοδιαβασμένα. Με άλλα λόγια όταν τους ακούς να μιλούν δεν χρειάζεται να καλυφθείς προκειμένου να γλιτώσεις από τούβλα, αντιθέτως τους χαίρεσαι, όπως ακριβώς και όταν παίζουν.

4. Ένας ακόμη λόγος για να παρακολουθήσεις την Eθνική είναι ο Κώστας Μουρίκης, ο φουνταριστός, που μπορεί να είναι εκείνος που ρίχνει (και τρώει) το πιο πολύ ξύλο, όμως ταυτόχρονα είναι και η πιο ευαίσθητη καρδιά της ομάδας. Λατρεύει να περιποιείται εκείνους που αγαπά... Μην τον βλέπετε λοιπόν έτσι άγριο, τα φαινόμενα απατούν!

5. Ο Χρήστος Αφρουδάκης είναι ο αρχηγός! Είναι ο μοναδικός παίκτης που κουβαλά στην πλάτη του την εμπειρία τριών Ολυμπιακών Αγώνων. Εμπνέει, συσπειρώνει και οδηγεί στη νίκη!

6. Βλαχόπουλος και Δερβίσης, τι κι αν αμείβονται με ποσά υποπολλαπλάσια από αυτά που εισπράττουν ποδοσφαιριστές της Super League, αυτά τα παιδιά κερδίζουν στην αγάπη… Ναι καλά καταλάβατε, πρόκειται για τους καρδιοκατακτητές της ομάδας, που δύσκολα θα βρεθεί θηλυκό να τους αντισταθεί.

7. Οι Μανώλης Μυλωνάκης είναι η περίπτωση τρίχρονου – που δεν μπορεί αν ησυχάσει ούτε λεπτό – παγιδευμένου σε σώμα τριαντάρη. Ίσως γι’ αυτό να φταίνε οι καφέδες, το αγαπημένο του χόμπι. Ο Χανιώτης δεν πιάνεται… ειδικά από τους αντιπάλους του.

8. Ο Βαγέλης Δελακάς, λάτρης της ταχύτητας στους τέσσερις τροχούς, είναι ειδικός στις «μετωπικές» με τους αντιπάλους. Τις ζημιές βέβαια τις πληρώνουν τις περισσότερες φορές οι άλλοι, καθότι έχει μεγάλο εκτόπισμα!

9. Ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο μοναδικός Έλληνας τεχνικός που έχει καταφέρει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και το χάλκινο μετάλλιο στο World League του Χουιζού. Είναι ο άνθρωπος που έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία να καλύψει το κενό του στατιστικολόγου, του γυμναστή και του ψυχολόγου, που δεν διαθέτει η ομάδα (σ.σ.: του γιατρού το καλύπτει ο φυσιοθεραπευτής). Είναι ο τύπος που εμφύσησε στην ομάδα αυτή τη νοοτροπία άρνησης παράδοσης. Το μότο του Βλάχου είναι: «Δεν υπάρχει εναλλακτική, παρά μόνον η νίκη!».

10. Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας με μέσο όρο ύψους το 1,85 μ., μοιάζουν με… στρουμφ μπροστά σε Σέρβους, Κροάτες, Αμερικανούς και Αυστραλούς, των οποίων ο μέσος όρος ύψους είναι το 1,95μ. και αυτός είναι και λόγος για να αυτοσαρκάζονται συνεχώς. Το έξυπνο παιχνίδι, η σκληρή άμυνα και το πάθος για τη νίκη τους «ψηλώνουν» όμως και έτσι μπορούν να αποτελούν ικανή απειλή απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Με αυτόν τον τρόπο έχουν καταφέρει να καθιερωθούν και στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου πόλο κερδίζοντας των σεβασμό όλων!

Και ένας λόγος bonus για το τέλος είναι ο προφανής για τις γυναίκες: Τα γυμνασμένα και μαυρισμένα κορμιά των πολιστών δεν τα συναντάς σε κανένα άλλο άθλημα. Και μάλιστα με μαγιό!

Αν σε πείσαμε, μπες τώρα στο Wave Up Hellas και ανέβασε το δικό σου βίντεο για να φτιάξεις το μεγαλύτερο κύμα στήριξης που θα σηκώσει ψηλά τους διεθνείς μας! Έτοιμοι για Ρίο;

 

Τελευταία Νέα