Οι νοσταλγοί του «Βασιλιά»

Οι νοσταλγοί του «Βασιλιά»

bet365

Οι νοσταλγοί του «Βασιλιά» απόντος του Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν αρχίσει να κάνουν όνειρα για την μεγάλη επιστροφή και την κατάκτηση του 18ου τίτλου γκραν σλαμ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ τους τελευταίους 6 μήνες έχει παίξει μόλις σε 6 τουρνουά, έχοντας ρεκόρ 16-6, το οποίο σίγουρα δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει σε έναν απαιτητικό ματς των 5 σετ.

Το άτρωτο κορμί του φέτος τον πρόδωσε, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στα χέρια του χειρουργού προκειμένου να αποκαταστήσει τη ρήξη μηνίσκου που αποκόμισε από τη βόλτα του με τις κόρες του στο Melbourn Park.

Λίγο αφότου επέστρεψε, επέστρεψαν και οι ενοχλήσεις στην πλάτη, με τον Φέντερερ να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Ρολάν Γκαρός, γεγονός που τον πίεσε ψυχολογικά, όμως όπως φαίνεται κατάφερε να διαχειριστεί με μεγάλη επιτυχία:

«Ήμουν πολύ πολύ λυπημένος απλώς επειδή πίστευα ότι θα είμαι αρκετά τυχερός και δεν θα χρειαστεί να κάνω χειρουργείο στην καριέρα μου. Τα πήγαινα τόσο καλά πέρυσι. Είχα ένα εξαιρετικό Αυστραλιανό Όπεν και ένιωθα καλά. Μετά όλα άλλαξαν. Μία ηλίθια κίνηση και η σεζόν εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά απ’ ότι περίμενα.

Ήταν δύσκολο να πηγαίνω για εγχείριση. Απογοητεύτηκα πολύ και λυπήθηκα γιατί κατάλαβα πως θα είναι ο δρόμος μου».

Στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση του και το παλιό πρόβλημα που έχει στην πλάτη, το οποίο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα γαλλικό όπεν: «Ένιωσα ότι έπρεπε να τα σταματήσω όλα επειδή δεν θα μπορούσα να παίξω στο Παρίσι… να κάνω μία επανεκκίνηση και να βάλω τα δυνατά μου για το Γουίμπλεντον και αυτό ήταν υπέροχο.

Με το πρόβλημα που έχω στην πλάτη έχω κατακτήσει 88 τίτλους, οπότε είμαι εντάξει με αυτήν την πλάτη. Δεν τρέχει και τίποτα αν καμία φορά τα κάνει άνω κάτω.
Γι αυτό και η απόφαση να μην αγωνιστώ στο Παρίσι ήταν πολύ εύκολη, γιατί υπήρχε το Γουίμπλεντον, γιατί υπήρχε η υπόλοιπη χρονιά, γιατί υπήρχε η υπόλοιπη ζωή μου και γιατί υπήρχε η υπόλοιπη καριέρα μου.


Ποτέ δεν περίμενα ότι θα κατακτούσα τους πρώτους τέσσερις γύρους στα τρία σετ. Τώρα χρειάζεται να παίξω το καλύτερο μου τένις».


Επόμενος αντίπαλος του Φέντερερ είναι ο Μαρίν Τσίλιτς για τον οποίο είπε: «Πριν μερικά χρόνια με απέκλεισε στον Αμερικανικό Όπεν, ελπίζω να του το ανταποδώσω.
Ξεκάθαρα δεν σκέφτομαι τον τίτλο αυτή τη στιγμή».

 

Τελευταία Νέα