Γύρος Γαλλίας-1ο ετάπ: Νικητής το Κάβεντις

Γύρος Γαλλίας-1ο ετάπ: Νικητής το Κάβεντις

bet365

Ο Μάρκ Κάβεντις ήταν ο νικητής του πρώτου ετάπ του 103ου Γύρου Γαλλίας.

Ο 31χρονος κάλυψε τα 188 χλμ από το Μον Σεν Μισέλ στη Σεντέ Μαρί Ντου Μον σε 4:14.05 αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό Μάρσελ Κίτελ και τρίτο τον Πέτερ Σάγκαν από την Σλοβακία.

«Είμαι τόσο χαρούμενος. Πραγματικά ήθελα να νικήσω σήμερα. Τα παλικάρια ήταν εκπληκτικά. Ο Εντβαλντ (Μπόασον Χάγκεν) έκανε εκπληκτικό φινάλε. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μας Dimension Data. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να υπογραμμίσουμε την Quebeka charity (φιλανθρωπική δράση που υποστηρίζει η ομάδα της Νοτίου Αφρικής, δίνοντας ποδηλατικό εξοπλισμό σε παιδιά)», δήλωσε ο Κάβεντις και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ συγκινητικό. Η κίτρινη φανέλα είναι η μόνη που δεν είχα φορέσει. Είχα όλες τις άλλες τρεις φανέλες, των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, του Giro, Vuelta και τώρα αυτή. Ήθελα να κερδίσω αυτό το ετάπ γιατί είναι μεγάλη τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα. Έχτισα όλη μου την καριέρα γι αυτόν τον αγώνα».

Στην τελική ευθεία έγινε μεγάλη μάχη, με τον Κάβεντις όμως καλά προστατευμένο από τους συναθλητές του να ρίχνεται ξεκούραστος και να αφήνει δύο ποδήλατα πίσω τον Κίτελ.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας ήταν η πτώση του Αλμπέρτο Κονταδόρ. Ο δις νικητής του Γύρου Γαλλίας, έχασε τον έλεγχο, με μεγάλη ταχύτητα έπεσε και τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, όμως τάχιστα ανέβηκε στο ποδήλατο και τερμάτισε.

«Εχω μελανιάσει σε όλη τη δεξιά πλευρά, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να πάω σπίτι μου. Τις επόμενες ημέρες θα καταφέρω αναρρώσω προτού πάμε στα βουνά. Υπάρχουν κάποιες θέσεις που ο ώμος μου με ενοχλεί,αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος. Είχα καλή θέση τη στιγμή που είχα την πτώση», δήλωσε ο Ισπανός.

Στο αυριανό δεύτερο ετάπ 182 χλμ το πελοτόν θα εκκινήσει από το Σεν Λα και θα τερματίσει Σερμπούργκ Εν -Κοντεντίν, μία διαδρομή χωρίς μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις και ανηφόρες. Η δεύτερη μεγαλύτερη ανηφόρα που θα συναντήσουν οι ποδηλάτες θα είναι στον τερματισμό, όπου θα σκαρφαλώσουν μόλις στα 169μ.

Τα αποτελέσματα του 1ου ετάπ

#Rider Name (Country) TeamResult
1Mark Cavendish (GBr) Dimension Data4:14:05
2Marcel Kittel (Ger) Etixx - Quick-Step
3Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team
4André Greipel (Ger) Lotto Soudal
5Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo
6Christophe Laporte (Fra) Cofidis, Solutions Credits
7Bryan Coquard (Fra) Direct Energie
8Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
9Daniel Mclay (GBr) Fortuneo - Vital Concept
10Greg Henderson (NZl) Lotto Soudal0:00:03
 

Τελευταία Νέα