«Kαίει» η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ΕΛΟΤ!

«Kαίει» η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ΕΛΟΤ!

«Καταπέλτης» είναι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την κακοδιαχείριση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, με το έλλειμμα να αγγίζει το 1 εκ. ευρώ!

«Kαίει» η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ΕΛΟΤ!

Όπως αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο περιοδικό HOT DOC: «Η πρακτική, την οποία ακολουθούσαν πιστά κάθε χρόνο τα μέλη του εκάστοτε Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, ήταν να πραγματοποιούν ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των αθλητών και παραγόντων της. Το διαγωνισμό, όμως κάθε χρόνο «κέρδιζε» η επίμαχη εταιρία σ.σ.:(«Γκασάν Ηλίοβιτς – Χαλβατσιώτη Θεοδώρα Ε.Ε» με διακριτικό τίτλο «GilioHolidays», μέτοχος της οποία ήταν η μέχρι σήμερα μόνιμη υπάλληλος της ΕΛΟΤ, Θεοδώρα Χαλβατσιώτη), δηλαδή το ταξιδιωτικό γραφείο της υπαλλήλου της ομοσπονδίας.

Όπως αποδείχτηκε από τον έλεγχο της ομάδας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όλοι οι διαγωνισμοί ήταν παράνομοι. Χαρακτηριστικά, η διακήρυξη για το 2001 όριζε πως η σύμβαση που θα «καταρτισθεί με τον ανάδοχο θα λήγει την 31/3/2001 και θα προβλέπει τη δυνατότητα δίμηνης παράτασης και για το επόμενο ημερολογιακό έτος και πάντως μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ετήσιου όμοιου διαγωνισμού».

Τι έγινε όμως; Το 2002 το Δ.Σ. της ΕΛΟΤ προκήρυξε νέο διαγωνισμό, ο οποίος όμως κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν έγινε εγκαίρως (εντός των νόμιμων χρονικών ορίων). Το μοναδικό πρακτορείο που συμμετείχε σε αυτόν ήταν το Gilio Holidays. Σύμφωνα με τα όσα όριζε η διακήρυξη του διαγωνισμού του προηγούμενου έτους, ανάδοχος ορίστηκε ξανά το Πρακτορείο Gilio Holidays. Το Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Τ. επικύρωσε το Πρακτικό της επιτροπής προμηθειών και τόνισε πως θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την αγωνιστική περίοδο του 2003. Δηλαδή η «παράταση» έγινε για ολόκληρο το χρόνο!»

Παράλληλα, παρανόμως εξέχοντα μέλη της ΕΛΟΤ έτρωγαν με χρυσά κουτάλια... «Εκτός των παρανόμων διαγωνισμών και αναθέσεων η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό είχε προσλάβει υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ, παραβαίνοντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Το 2004, σημειώνει η Έκθεση, προσελήφθησαν τρεις υπάλληλοι προκειμένου να «καλυφθούν ανάγκες της ομοσπονδίας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το ότι μια υπάλληλος εξ αυτών εμφανίζεται σε σχετικό ΦΕΚ να εργάζεται στην ομοσπονδία και το Φεβρουάριο του 2011. Σήμερα, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU)(σ.σ.: της οποία πρόεδρος είναι ο Σάκης Πραγαλός).

Σημειώνεται πως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό από το 1999 είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Τ. Σάκης Πραγαλός ενώ γενικός γραμματέας είναι ο νυν γενικός γραμματέας της ΕΛ.Ο.Τ και της ETU αλλά και αναπληρωτής Ταμίας, μεταξύ άλλων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Και οι δυο, σύμφωνα με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία δεν είναι οριστική ως προς τον καταλογισμό των ακριβών ποσών που καλούνται να επιστρέψουν τα μέλη των Δ.Σ των ετών 2002 – 2006, εμφανίζονται μέσω των αποφάσεών τους να έχουν δημιουργήσει έλλειμμα χιλιάδων ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία του αθλήματος.

Τα μέλη του Δ.Σ. φαίνεται πως, πέραν των μετακινήσεων, ήταν λάτρες και της… καλής κουζίνας. Όπως σημειώνει η Έκθεση, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες αποδείξεις γευμάτων σε διάφορα εστιατόρια, μεταξύ αυτών στη Βουλιαγμένη».

Στο έλλειμμα του 1 εκατομμυρίου περιλαμβάνονται και τα 30 χιλιάδες ευρώ που δεν εισέπραξε ποτέ ως μπόνους για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης και για το λόγο αυτό έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο Θανάσης Πραγαλός για την υπεξαίρεση του ποσού αυτού, το οποίο καλείται να επιστρέψει. Μάλιστα, του έχει επιβληθεί και ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να έχει εφεσιβάλλει.

«Η υπόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό βρίσκεται στο στάδιο μελέτης των υπομνημάτων των υπόλογων. «Το τελεσίδικο πόρισμα με τα ακριβή ποσά και τα τελικά συμπεράσματα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016».

 

Πηγή: ΗΟΤ DOC

 

Best of internet