Με ανακοινώσεις δεν καθαρίζει το Ζάππειο...

Με ανακοινώσεις δεν καθαρίζει το Ζάππειο...

bet365

Η Αργυρώ Γιαννουδάκη γράφει για τις παραστάσεις του Δελφινάριου, οι οποίες πραγματικά ωχριούν μπροστά στο θέατρο του παραλόγου που έχει ξεκινήσει από χθες, όταν η εθνική ομάδα πόλο σε συνέντευξη Τύπου για την κατάκτηση του World League κατήγγειλε τις συνθήκες προπόνησης στο Kολυμβητήριο του Ζαππείου.

Την Τρίτη το βράδυ παίκτης της εθνικής μου είπε επί λέξει: «Κολυμπούσαμε στα σκατά και αμέσως μετά κάναμε και ντους με νερό που βρωμούσε σκατά». Αφού το συζητήσαμε καταλήξαμε να μην γράψω κάτι και να γίνει εκτενής αναφορά στην συνέντευξη Τύπου της επομένης.

Πράγματι έτσι έγινε, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος και Χρήστος Αφρουδάκης αναφέρθηκαν εκτενώς στις συνθήκες που επικρατούν στο Ζάππειο Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την ατάκα του εθνικού προπονητή ότι «τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά είναι πιο καθαρά από αυτά του Ζαππείου», να μένει μνημειώδης.

Η συνέχεια ήθελε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να απαντά άμεσα, σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη της ομοσπονδίας να βρει χώρο για να προπονηθεί η εθνική, διευκρινίζοντας ότι αφενός ουδέποτε ο πρόεδρος της ΚΟΕ έχει ζητήσει το ΟΑΚΑ για την προετοιμασία της εθνικής, αφετέρου το Ζάππειο ανήκει στην ΕΟΕ.

Η ΚΟΕ δεν έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι, υπογραμμίζοντας ότι κανένας αθλητής της εθνικής ομάδας δεν φιλοξενείται αφιλοκερδώς στο ΟΑΚΑ, παραθέτοντας και σχετική αλληλογραφία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ από την οποία προκύπτει το «τιμολόγιο» για τη χρήση της εγκατάστασης, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ είναι απαγορευτικό για τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ.

Κάπου ενδιάμεσα «έσκασε» δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο το κολυμβητήριο του Ζαππείου είναι καθ’ όλα κατάλληλο για χρήση. Το γεγονός βέβαια ότι το νερό ήταν κίτρινο και ένα χρόνο πριν πέντε αθλητές έπαθαν ωτίτιδες και επιπεφυκίτιδες την περίοδο χρήσης της συγκεκριμένης πισίνας πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, προφανώς και είναι τυχαίο γεγονός.

H επόμενη πράξη συνεχίζεται με την πρόσκληση του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή στον εθνικό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο και τον αρχηγό της εθνικής Χρήστο Αφρουδάκη για διευκρινίσεις, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν αθέτησε την υπόσχεση που τους είχε δώσει μετά την κατάκτηση του χάλκινου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, ότι δηλαδή θα επιληφθεί για την αποκατάσταση του Ζαππείου.


Λίγο νωρίτερα ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός σχολίασε στο Facebook ότι η αντίδραση του Διαθεσόπουλου είναι αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας του η οποία έχει προκληθεί από τους ελέγχους που γίνονται στην ΚΟΕ.

Ο Διαθεσόπουλος απάντησε εκ νέου και στο τέλος εκείνοι που βρίσκονται υπόλογοι είναι αθλητές και προπονητής!

Αυτό διότι τόλμησαν και κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες που προπονούνται, αντί οι εμπλεκόμενοι να έχουν κόψει προ πολλού το λαιμό τους, το διάστημα που η εθνική βρισκόταν σε Σιγκαπούρη και Κίνα, προκειμένου να έχουν βρει λύση για το που θα προετοιμαστεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα της χώρας. Εδώ είναι που κολλάει και κερατάς και δαρμένος!

 

Τελευταία Νέα