Βλάχος: «Τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά πιο καθαρά από το Ζάππειο!»

Βλάχος: «Τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά πιο καθαρά από το Ζάππειο!»

bet365

Βαθιά αδικημένοι και παραμελημένοι από την πολιτεία νιώθουν παίκτες και προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, οι οποίοι με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο World League της Κίνας, τόνισαν ότι δεν έχουν που να προπονηθούν!

Χθες, η εθνική ομάδα, η οποία πλέον διανύει το τελικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων προπονήθηκε στο Ζάππειο, με τους παίκτες να αγανακτούν από την κατάσταση της πισίνας. Αφενός η κατάσταση του νερού ήταν απαράδεκτη, αφού ήταν θολό, αφετέρου η στάθμη ήταν χαμηλή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυματισμός.


Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη στο χώρο των αποδυτηρίων, όπου από τα ντους έτρεχε οξειδωμένο νερό (κίτρινο).
Σημειωτέον ότι ένα χρόνο πριν προτού η εθνική ομάδα αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν υπήρξαν πέντε κρούσματα παικτών που προσβλήθηκαν από επιπεφυκίτιδα και ωτίτιδα, λόγω της κατάσταση του νερού.


Αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Καζάν, ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είχε υποσχεθεί στους παίκτες, στην συνάντηση που είχαν ότι θα λυθεί το θέμα του Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Δεν θα μπω λεπτομέρειες, δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις, αλλά η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τις συνθήκες που προπονείται η εθνική ομάδα. Από τότε που πέρασα εγώ ως αθλητής από την εθνική, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δουλεύουμε με τις χειρότερες συνθήκες.


Χθες, το νερό του λιμανιού του Πειραιά ήταν πιο καθαρό από το νερό στα Ζάππειο κολυμβητήριο.

Πιέζω πολύ τους αθλητές μου, από τους οποίους ζητάμε να πάρουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η πολιτεία δεν τους παρέχει ούτε τα προφανή.


Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από την έννοια της κρίσης. Όλα έχουν ισοπεδωθεί. Δεν λειτουργεί τίποτα. Από τις 9 Αυγούστου πέρυσι έως και χθες ψάχνουμε πισίνα. Το απόγευμα θα πάμε στον Αγιο Κοσμά, όπου δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσουμε.


Σε διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι λεπτομέρειες κρίνουν ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο των παιδιών, αφού κοινός στόχος όλων είναι να παραμείνουμε ψηλά ή να πάμε και ακόμη ψηλότερα.


Είναι άδικη η μεταχείριση που έχουμε σε σχέση με άλλες ομάδες και πιστεύω ότι η πολιτεία μας έχει παραμελήσει για να μην πω απαξιώσει. Ο πιο τίμιος χαρακτηρισμός είναι ότι είμαστε αδικημένοι. Εύχομαι να περάσει και το μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είναι από τα αθλήματα που αγαπώ και παρακολουθώ, για να δούμε πόσοι θα ταξιδέψουν και πόσοι με τη δική μας ομάδα.


Οι άλλες ομάδες έχουν ανθρώπους για να κρατούν στατιστικά, βίντεο , φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, ενώ στην περίπτωση μου πρέπει να κάνω τον προπονητή, να αναλύω τους αγώνες, τον γυμναστή και τον ψυχολόγο.
Έχουμε συνηθίσει δυστυχώς να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο.


Αν καταφέρει να φτάσει σε ένα μετάλλιο αυτή η εθνική θα είμαι χαρούμενος, αλλά θα είμαι τριπλά περήφανος για την προσπάθεια που έχουν κάνει και τη συνέχεια που θα έχουν».


Αναφορικά με τον δεύτερο χαμένο ημιτελικό σε μεγάλη διοργάνωση ο Βλάχος υπογράμμισε: «Είναι κάτι που μας προβλημάτισε. Και στις δυο περιπτώσεις είχαμε άσχημα ξεκινήματα, όμως αν δεν συμβεί αυτό δεν μπορείς να βελτιωθείς. Αυτό συμβαίνει μέσα από τις εμπειρίες Ελπίζω όταν θα μας δοθεί την επόμενη φορά η ευκαιρία να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.


Στην ομάδα υπάρχει ομοιογένεια και καλή χημεία και στην εθνική και στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να επωφελούνται από αυτό, παρότι στην αρχή υπήρξαν ενστάσεις από κάποιους.


Στο Χουιζού πήγαμε με 15 αθλητές γιατί μας το επέτρεψε η FINA, με την προσθήκη των Τίγκα και Σολανάκη και σίγουρα η συμμετοχή όλων ήταν πολύτιμη, αφού υπήρξαν θέματα τραυματισμών με τους Μουρίκη και Μυλωνάκη, όπως επίσης και τον Φουντούλη. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Ρίο. Μπορεί να λέγετε και ακούγετε ότι η ομάδα που θα πάει στο Ρίο θα είναι η ίδια, όμως αυτό δεν ισχύει, η προσπάθεια όλων των παιδιών θα δικαιωθεί.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Αφρουδάκης, είπε: «Η εθνική μας έκανε στο Χουιζού μία από τις καλύτερες εμφανίσεις σε μεγάλη διοργάνωση όσο είμαι εγώ στην ομάδα, αφού καταφέραμε να συντρίψουμε την Ιταλία και Αυστραλία, δύο ομάδες που θα συναντήσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μία ακόμη φορά ήμασταν άτυχοι και δεν περάσαμε στον τελικό.

Δείχνουμε πείσμα να μην θέλουμε να χάσουμε ανεξάρτητα από το πώς ξεκινά το ματς και το αν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Πλέον Ολες οι ομάδες μας φοβούνται και εμείς μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες, αυτή η λογική έχει περάσει. Θέλουμε να συγκεντρωθούμε στο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων σωματικά και ψυχολογικά.
Το θέαμα στην πισίνα του Ζαππείου ήταν απαράδεκτο και αν δεν σεβόμουν τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου θα έφευγα. Είμαι σε μία ηλικία που δεν ανέχομαι να δουλεύω υπό τέτοιες συνθήκες.

Αν και είμαι νευρικός κρατήθηκα γιατί αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν ντροπιαστικό. Αναλογιζόμενοι τους καιρούς δεν ζητήσαμε χρήματα μετά το χάλκινο στο παγκόσμιο του Καζάν, αλλά παρακαλέσαμε τον Υπουργό να φτιάξει το Ζάππειο, γιατί τότε είχαν κιτρινίσει οι φόδρες από τα μαγιό. Προφανώς οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν, γιατί μάλλον ήταν φοβερές οι απαιτήσεις που είχαμε για να προετοιμαστούμε ενόψει ολυμπιακών Αγώνων.

Από το 2001 που είμαι στην εθνική ομάδα, οι συνθήκες προπόνησης χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι έχουμε τις χειρότερες συνθήκες απ' όλες τις βαλκανικές χώρες. Εντάξει δεν είπα να γίνουμε Σιγκαπούρη που είναι 100 χρόνια μπροστά και μακάρι κάποια στιγμή ως χώρα να τα καταφέρουμε, αλλά όχι και να αρρωστήσουμε.

Πριν το παγκόσμιο του Καζάν 5 παίκτες έπαθαν επιπεφυκίτιδα και ωτίτιδα...


Το πρωί προπονηθήκαμε στο Παπαστράτειο, το απόγευμα θα πάμε στον Άγιο Κοσμά, πραγματικά δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθε για τη συνέχεια. Όμως δεν γίνεται να κάνουμε προπόνηση σε κλειστό κολυμβητήριο όταν οι Αγώνες θα γίνουν σε ανοικτό...
Κολυμπάμε 5χλμ το πρωί και άλλα τόσα το απόγευμα και μαζί έχουμε τις μετακινήσεις, αν δεν έχουμε τα αυτονόητα ας συνεχίσουμε έτσι και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.


Είναι απαράδεκτο το πιο ιστορικό κολυμβητήριο της χώρας να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της ομάδας, stoiximan και Noxzema που μας στηρίζουν».

Δριμύτατη επίθεση στην πολιτεία σε όλα τα μέτωπα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Αρκετά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η εθνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο World League και οι συνθήκες που έχουμε από άποψης υλικοτεχνικής υποδομής είναι οι αθλιότεροι. Είμαστε στεγνοί από λεφτά και προπονητικές συνθήκες.

Ηρθαμε εδώ γι να προβάλουμε τις επιτυχίες και να στείλουμε μηνύματα για να σκύψουν όλοι πάνω άπ’ ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα της κρίσης τον αθλητισμό σε αυτόν τον τόπο, ο οποίος έχει υποβαθμιστεί και παραγκωνιστεί.


Αυτή τη στιγμή το πόλο είναι η ομαδική ομάδα που έχει προκριθεί στους ολυμπιακούς Αγώνες και εύχομαι από καρδιάς να προκριθεί και το μπάσκετ, το οποίο τότε θα δούμε με πόσα άτομα θα ταξιδέψει στο Ρίο και με πόσα εμείς.


Είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που κάναμε ημερίδα στο Ledra Marriot για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι πισίνες, κάναμε τη δουλειά της πολιτείας και δεν αξιοποιήθηκε τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει ο Θόδωρος πισίνα να κάνει προπόνηση παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να πάμε γιατί θα πρέπει να βγάλουμε τον μισό προϋπολογισμό. Στους αγώνες το χρησιμοποιούμαι για 2,5-3 μέρες και μας ζητάνε 10 χιλιάρικα, ενώ μέσα κάνουν αναρριχήσεις και γιόγκα, είναι ντροπή!


Πήγαμε στην 100η πόλη της Κίνας για το World League και είδαμε τις εγκαταστάσεις και νιώσαμε ντροπή.
Το ΟΑΚΑ, σε λίγο θα δοθεί και σε ιδιώτη, κάτι το οποίο απεύχομαι και γι αυτό έχουμε κάνει τις σχετικές ενέργειες, αλλά δεν είμαι αυτός που μπορεί να το αποκλείσει και έτσι θα μείνει ως μόνη η λύση του Παπαστράτειου.


Για το θέμα των αποστολών των άλλων ομάδων δήλωσε: «Έχω μέσα τα μπουλετίν, οι ΗΠΑ ταξίδεψαν στην Κίνα με 10 άτομα, η Ιταλία με 11, η Σερβία με 10, η Βραζιλία με 8-10 και η Ελλάδα με 3, γιατί αν στείλουμε παραπάνω θα μας τους κόψουν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Το Ζάππειο ανήκει στην ΕΟΕ, η οποία δεν έχει χρήματα να το συντηρήσει. Επί Υφυπουργίας Ανδιανού είχε προβλεφθεί κονδύλι για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, το οποίο ποτέ δεν εκταμιεύτηκε.


Είμαι 55 χρόνια στον αθλητισμό πρώτη φορά δεν υπάρχει κολυμβητήριο για ολυμπιακή προετοιμασία. Έλεος!
Το απόγευμα η ομάδα θα κάνει… τεστ ιβέντ στον Αγιο Κοσμά. Έχουν καταντήσει ρομά, χθες στο Ζάππειο, το απόγευμα Άγιο Κοσμά και αύριο στο Παπαστράτειο, σε λίγο θα πάνε και στη Θήβα που δεν έχει κολυμβητήριο.

Παρότι δεν έχουμε χρήματα κάνομε μεγάλες διοργανώσεις, από τις οποίες κερδίζουμε χρήματα τα οποία πάνε για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ τίποτα στο Θόδωρο και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει. Αυτό θα γίνει και τώρα που θα πάνε στην Κροατία για προετοιμασία.

Θα κάνουμε το Κόμεν Καπ στα Χανιά και τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες της προετοιμασίας στο Μαυροβούνιο και αμέσως μετά για του τουρνουά στο Νις της Σερβίας.

Στο Βόλο διοργανώνουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, από το οποίο από το ΦΠΑ θα μπουν στην τσέπη της πολιτείας 700εκατομύρια και αντί να μας πει πάρτε το 10% δεν μας δίνει ούτε σεντς. Αν βάλει κανείς και τα έσοδα από τα μαγαζιά και τα εστιατόρια το κέρδος της πολιτείας ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και για εμάς δεν περισσεύει τίποτα.


Μπορεί να νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα λεφτά από τον προϋπολογισμό για σκοπό που δεν υπάρχει κωδικός. Αλλά εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και πιο έμπειροι από αυτούς και βρίσκουμε τρόπο να καλύπτουμε τις τρύπες, αυτό κάναμε και φέτος.


Αν μου έδινε η πολιτεία 20 εκατομμύρια να διοργανώσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έβγαζα κέρδος. Αφενός μπορώ να πάρω τη διοργάνωση και ξέρουμε όλοι ότι είμαι μέσα στα πράγματα, αφετέρου ποτέ δεν θα μου δώσει αυτά τα λεφτά».

Ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρης Κραβαρίτης στην τοποθέτηση του σημείωσε: «Το πόλο είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον. Αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο με τις παρούσες συνθήκες εμάς μας πεισμώνει. Ευτυχώς που σε 10 μέρες θα φύγουμε για προετοιμασία στο Μαυροβούνιο και θα μπορούμε να δουλέψουμε σε ανθρώπινες συνθήκες. Είμαστε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ευτυχώς θέλουν να μας φιλοξενήσουν όπως ήθελαν και οι Αυστραλοί. Αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει ό,τι και να γίνει. Κι αν δεν πετύχει προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει κάνει ήδη τόσα πολλά».


Ο Μανώλης Μυλωνάκης υπογράμμισε: «Στην Κίνα δείξαμε το γνωστό καλό μας πρόσωπο και ήρθε το μετάλλιο. Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας και με τους προπονητές δίνουμε βάρος στην φυσική κατάσταση.
Για την κατάσταση στο Ζάππειο με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, παρόλες τις δυσκολίες και αν είμαστε υγιείς όλα τα πάνε καλά.


Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο World League, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον συνονόματο του, Μουρίκη να τον πειράζει, ρωτώντας τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου αν «έδωσε λεφτά» για να «αγοράσει» την ανάδειξη του σε κορυφαίο είπε: «Στην Κίνα είχα την αίσθηση έτσι όπως το ζήσαμε ότι γουστάραμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Έτσι ένιωθα όταν μου φώναζε ο Μυλωνάκης «τρέλανε μας με τις αποκρούσεις που κάνεις!»
Το άθλημα μας είναι ομαδικό και η ομάδα είναι ο μόνος δρόμος για να διακριθεί καθένας.
Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου γιατί μέσα από της δική τους προσπάθεια αναδείχθηκα κορυφαίος τερματοφύλακας στη διοργάνωση.
Eίμαστε στην τελική ευθεία για το Ρίο, προετοιμαζόμαστε πολλούς μήνες πριν γι αυτό και ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί να το ευχαριστηθούμε και να το γιορτάσουμε».

Ο Κώστας Μουρικης αποφάνθηκε: «Κάναμε ένα καλό τουρνουά. Αυτή η ομάδα έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια ελίτ, στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα και στόχος μας τώρα είναι οι αγώνες του Ρίο. Να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε και να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορούμε να πάρουμε ένα μετάλλιο αν είμαστε συγκεντρωμένοι. Τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι άμυνες και όχι οι επιθέσεις».

 

Τελευταία Νέα