Χριστοφορίδης: «Πήγαινα για παγκόσμιο ρεκόρ»

Gazzetta team
Χριστοφορίδης: «Πήγαινα για παγκόσμιο ρεκόρ»

bet365

Η βραδιά ήταν εκπληκτική για την ελληνική αποστολή στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων της πισίνας στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης, τη Δευτέρα 27/6 (την Τρίτη 28/6 θα γίνουν τα αγωνίσματα του Open Water), στο Βόλο.

Κι οι πρωταγωνιστές, διακεκριμένοι αθλητές μας, το χάρηκαν ιδιαίτερα και τα είπαν όλα στις δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα μας.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800 επιφάνεια ανδρών είπε:

«Ο στόχος μου, εξ αρχής, δεν ήταν μόνο το χρυσό μετάλλιο (για να επαναλάβω την περσινή επιτυχία), αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ. Γι αυτό το λόγο τα έδωσα όλα από την αρχή, αλλά έκανα παραπάνω γρήγορα απ’ ό,τι έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας, με αποτέλεσμα μετά τα μισά του αγώνα να μην έχω δυνάμεις. Δεν πειράζει. Είναι τεράστια επιτυχία και το ασημένιο.

Έχω μια μικρή πικρία, αλλά δεν πειράζει. Στην κατάσταση που είμαι, δηλαδή να συνδυάζω τη σχολή μου με τον πρωταθλητισμό και να συναγωνίζομαι άτομα που αυτή τη στιγμή έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ’ αυτό, είναι άθλος. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μου εδώ δεν έχουν τελειώσει.

Έχουμε τη σκυτάλη στην ανοιχτή θάλασσα (Open Water) και μπορούμε να πάμε πολύ καλά, ακόμα και για ένα μετάλλιο, αν συνδυάσουμε σωστά δυνάμεις μας». Ο Χριστοφορίδης ολοκληρώνει την παρουσία του στην πισίνα του Παγκοσμίου στο Βόλο με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

ΚΤΕΝΑ: «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

Η Σοφία Κτενά, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 άπνοια γυναικών, ένα μετάλλιο που τόσο πολύ ζητούσε σε αυτή τη διοργάνωση -που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο Βόλο-, δήλωσε:

«Κολύμπησα με την καρδιά μου για να έχω ένα όμορφο φινάλε στη διοργάνωση. Τις προηγούμενες ημέρες είχα μια πικρία από τους άλλους τελικούς, διότι ενώ το μυαλό και το σώμα μου ήταν εντάξει, με σταματούσε ο εξοπλισμός μου. Έμπαζε νερό το μαγιό μου. Σήμερα χρησιμοποίησα παλιό μαγιό.

Από το πρωί ήμουν σίγουρη για το μετάλλιο. Βέβαια, σε έναν αγώνα τελικό – φωτιά, όπως το 50άρι, οι προβλέψεις είναι δύσκολες, αλλά εγώ το πίστευα. Ήμουν αποφασισμένη. Ευχαριστώ προπονητές μου, τους επιστήμονες που με στηρίζουν, την ΚΟΕ, τους χορηγούς μου και τους ανθρώπους του Τύπου για τη βοήθεια που δίνουν στο άθλημα με την προβολή».

ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ - ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ»

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που πέτυχε το φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 επιφάνεια, πέφτοντας πρώτος στη σκυταλοδρομία 4Χ100, μας είπε:

«Όλη τη χρονιά είχα δουλέψει σκληρά και έδωσα όλη μου την ψυχή για να φύγω γεμάτος από αυτή τη διοργάνωση, να είμαι ευχαριστημένος και να νιώθω τέλεια. Στην κούρσα αυτή, στη σκυτάλη, με πήγαινε -με οδηγούσε- η ψυχή μου, κυρίως στα τελευταία 25 μ. Είμαι περήφανος που έγινα πάλι πρώτος στον κόσμο και είμαι αυτός που έσπασα το φράγμα των 34 δευτερολέπτων και ξανάρθε το ρεκόρ σε ελληνικά χέρια.

Μπορεί να μην κέρδισα το χρυσό στο 100άρι, αλλά στη σκυτάλη έβγαλα όλο αυτό που είχα μέσα μου. Είμαι περήφανος και για τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη, τους γονείς μου, την αδελφή μου και τον ανιψιό μου, που είναι το γούρι μου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ομοσπονδία (ΚΟΕ) για τη στήριξη».

Για την ακύρωσή του στον τελικό των 50 άπνοια είπε: «Ήταν απόφασή μου να ρισκάρω. Το 50άρι είναι ιδιαίτερο αγώνισμα. Δεν μου βγήκε, δεν πειράζει». Ο Καρετζόπουλος φεύγει από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου στο Βόλο με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο και βέβαια με ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα