Ταμουρίδης, «Έβγαινα για προπόνηση νηστικός και επιστρέφοντας ήθελα να λιποθυμήσω»

Ταμουρίδης, «Έβγαινα για προπόνηση νηστικός και επιστρέφοντας ήθελα να λιποθυμήσω»

bet365

Ο Γιάννης Ταμουρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 2016 στον αγώνα αντοχής ανδρών (171 χλμ.) και μίλησε στο gazzetta.gr για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις θυσίες που απαιτούνται!

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο χρυσό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στην Σπάρτη. Είχε προηγηθεί το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση. Μια ακόμα πρωτιά λοιπόν, για τον Έλληνα πρωταθλητή που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ένας αγώνας τριών ταχυτήτων, με δεδομένο ότι οι έξι πρώτοι αθλητές που αγωνιζόμαστε σε ομάδες του εξωτερικού είμαστε δύο κλάσεις παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Και εγώ χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω ένα επίπεδο πάνω από τους πέντε. Τα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία προσπάθεια και έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, όμως έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.

Στον αγώνα είχα μία πτώση και έτρεξα με σπασμένη μανέτα, χωρίς ταχύτητες, όμως δεν άφησα τους αντιπάλους μου να το καταλάβουν, γιατί αυτό θα άλλαζε τις ισορροπίες», δήλωσε ο Γιάννης Ταμουρίδης και πρόσθεσε, αναφορικά με τα επόμενα πλάνα του,

«Την Τετάρτη φεύγω για το Λιβίνιο της Ιταλίας, είναι στα σύνορα Ιταλίας με Ελβετία και υψόμετρο. Εκεί θα προετοιμαστώ για 15 μέρες και στην συνέχεια θα φύγω για την Κίνα σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα, ο οποίος είναι όλος σε υψόμετρο, το οποίο κυμαίνεται από 2 έως 4χλμ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο εβδομάδες, όμως θα τρέξω μόνο τη μία, θα επιστρέψω για 4 ημέρες στην Ελλάδα και αμέσως μετά θα φύγουμε για Ρίο.

Στο επίπεδο και την ηλικία μου δεν γίνεται να προετοιμαστώ από τις προπονήσεις, αλλά μόνο μέσα από δυνατούς αγώνες, γι αυτό και θα πάω στην Κίνα.

Οι άλλοι μεγάλοι αθλητές έχουν την ευκαιρία να φορμαριστούν μέσα από το Γύρο Γαλλίας, δυστυχώς εγώ, δεν έχω αυτήν την ευκαιρία επομένως επέλεξα αυτόν τον αγώνα. Η διαδρομή στο Ρίο είναι στην πλειοψηφία της ανηφορική.

Εγώ δεν είμαι ανηφορίστας, οπότε προσπαθώ να προσαρμοστώ προπονητικά και σωματικά και με λίγη τύχη να καταφέρω να κάνω ένα καλό πλασάρισμα.

Αυτή τη στιγμή ζυγίζω 69,5 κιλά, όσο ήμουν 20 χρονών, έχω χάσει 7 κιλά. Έχω χάσει και μυικό όγκο, όχι τόσο ώστε να επηρεάζει την αντοχή μου. Άλλωστε, πλέον υπάρχουν τα μέσα για να το ελέγξεις αυτό.

Έχασα τα κιλά σε μία περίοδο που δεν είχα σκληρή προετοιμασία. Έβγαινα για προπόνηση νηστικός και επιστρέφοντας ήθελα να λιποθυμήσω. Η αλήθεια είναι ότι έχω γίνει χάλια, αλλά πρέπει να χάσω ένα ακόμη κιλό, το οποίο σκοπεύω να χάσω στο υψόμετρο.

Η ποδηλασία είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα, στο οποίο απαιτείται και τύχη. Μία πτώση μπροστά σου μπορεί να σου στοιχίσει τον αγώνα, μπορεί να γίνει αιτία και να νικήσεις. Ελπίζω λοιπόν ότι από τους 150 που θα είμαστε στο Ρίο, οι 50 θα είναι ανηφορίστες και θα καταφέρω να τα βάλω με τους πιο χοντρούς!»

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Φαραντάκης, ενώ τέταρτος ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης. Όλοι (οι πρώτοι τέσσερις) με τον ίδιο χρόνο.

O περσινός πρωταθλητής, Τζωρτζάκης, ο οποίος ζει και προπονείται στη Γαλλία έγραψε στο Facebook: «Η 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν ήταν αυτό που ήθελα , σίγουρα προσπάθησα να υπερασπιστώ τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος γιατί ήθελα να κερδίσω έναν μεγάλο διεθνή αγώνα με το εθνόσημο στο στήθος μεχρι το τέλος της σαιζόν . Αλλά τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε .

'Ενιωθα δυνατός και έτρεξα έναν επιθετικό αγώνα χωρίς να φοβάμαι τίποτα , αλλά έδειξα υπερβάλλοντα ζήλο στα τελευταία χιλιόμετρα και πλήρωσα μια στιγμή αδράνειας στο τελικο σπρίντ . Έτσι είναι η ποδηλασία ειδικά όταν ανταγωνίζεσαι μεγάλους αθλητές όπως ο Γιάννης Ταμουρίδης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES για την υποστήριξη της τόσα χρόνια . Επιστροφή στην Γαλλία την 1η Ιουλίου με στόχο όπως είπα , την νίκη σε ένα μεγάλο αγώνα , ξέρω ότι μπορώ»

Η πρώτη 6άδα (112 συμμετοχές) της ατομικής χρονομέτρησης ανδρών (171 χλμ.):

  1. Ταμουρίδης Γιάννης (ΠΑΟΚ) 4:54:35
  2. Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (CCV Saint Germain Soissons Aisne) 4:54:35
  3. Φαραντάκης Στέλιος (Sojasun Espoir ACNC) 4:54:35
  4. Ιωαννίδης Νίκος (Velo Sport Hyerois) 4:54:35
  5. Μαυρικάκης Μιχαήλ (ΑΕΚ Αθηνών) 4:54:52
  6. Χατζάκης Παναγιώτης-Ευάγγελος (Charvieu Chavagneux Iserre) 4:55:30

Η τριήμερη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας να έχει σημαντική βοήθεια – υποστήριξη από τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμαρχο Ιωάννη Γρυπιώτη, την Αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας, την Τροχαία Σπάρτης, τα ΑΤ Σκάλας, Περιφέρειας Σπάρτης, Μολάων και τους εθελοντές των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ευρώτα.

ΠΑΝ ΔΡΟΜΟΥ_ANT_ΑΝΔ

 

Τελευταία Νέα