Στεφανίδη: «Ο ανταγωνισμός ξυπνά τον καλύτερο εαυτό μου»

Στεφανίδη: «Ο ανταγωνισμός ξυπνά τον καλύτερο εαυτό μου»

Στεφανίδη: «Ο ανταγωνισμός ξυπνά τον καλύτερο εαυτό μου»

Η Κατερίνα Στεφανίδη συστήνεται στους θαυμαστές της στην επίσημη ιστοσελίδα του αθλητικού χορηγού της. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Είμαι πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Άλμα
επί Κοντώ και αυτή είναι η δική μου
ιστορία για το άλμα της ζωής μου.
 

“ΕIΜΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙKH. ΑΥΤO ΕIΝΑΙ EΝΑ ΑΠO ΤΑ ΠΙΟΔΥΝΑΤA ΜΟΥ ΣΗΜΕIΑ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜOΣ ΞΥΠΝAΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛYΤΕΡO ΜΟΥ ΕΑΥΤO.”

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΟΥ 

“Ξεκίνησα το στίβο από 6 χρονών. Αρχικά ασχολήθηκα με το σπριντ και το άλμα εις μήκος αλλά δεν προπονήθηκα ποτέ για καμία αθλητική διοργάνωση, μέχρι το 2000 που ξεκίνησα το Άλμα επί Κοντώ. Ήμουν 10 χρονών, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων Στίβου, επιτράπηκε το Άλμα επί Κοντώ γυναικών. Ήταν πραγματικά αυτό που με ενέπνευσε”.

 
0615_GR_Athlete_Rio_Katerina_P3.jpg

 
 
ΡΕΚΟΡΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: 4,90Μ | ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: 4,86Μ

 

“Στόχος μου είναι να σπάσω το φράγμα των 5 μέτρων. Ένα πραγματικά μεγάλο ψυχολογικό εμπόδιο για όλες τιςαθλήτριες του Άλματος επί Κοντώ, μιας και μόνο δύο μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να το ξεπεράσουν. Το Άλμα επί Κοντώ πρόκειται για ένα άθλημα που χρειάζεται άριστη ψυχολογία∙ πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να τακαταφέρεις πριν ακόμα ξεκινήσεις. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω πανέτοιμη ότι μπορώ να το ξεπεράσω”.

 
0615_GR_Athlete_Rio_Katerina_P4.jpg
 
ΟΠΛΙΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ

 

 “Προπονητής μου είναι ο σύζυγός μου Mitchell Krier. Αυτό κάνει τη διαδικασία της προπόνησης πιο εύκολη και σίγουρα πιο διασκεδαστική.

Ο Μitch έχει πολύ καλή γνώση της φυσικής και είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής αγωγής, κάτι που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ τόσο στη φυσική μου κατάσταση όσο και στην ψυχολογία μου. Όσο αφορά την φυσική μου κατάσταση κάναμε σημαντικές αλλαγές, αξιοποιώντας στο έπακρο τα δυνατά μου σημεία.

 

Είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια την οποία οι περισσότεροι αθλητές αγνοούν, μιας και προσπαθούν να βελτιώσουν συνεχώς τα αδύναμά τους σημεία και αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθησή τους.
 

Σε επίπεδο ψυχολογίας νιώθω πολύ καλά, πιστεύω στον εαυτό μου και σε αυτό που μπορώ να πετύχω.Κάτι που το οφείλω στον προπονητή μου, ο οποίος δεν παύει να μου το υπενθυμίζει καθημερινά”.

 
0615_GR_Athlete_Rio_Katerina_P5.jpg
 
 

 
0615_GR_Athlete_Rio_Katerina_P6.jpg
 

“Ο ΠHΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΟΥ ΕIΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚA ΨΗΛA. ΜΟΥ ΑΡEΣΕΙ ΠΟΥ ΒHΜΑ-ΒHΜΑΤΟΝ ΠΛΗΣΙAΖΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡAΣΩ”.

Πηγή: www.nike.com

Best of internet