«Χρυσός» ο Τσουρουνάκης, «χάλκινοι» Χριστοφορίδης, Καρετζόπουλος

Gazzetta team
«Χρυσός» ο Τσουρουνάκης, «χάλκινοι» Χριστοφορίδης, Καρετζόπουλος

bet365

Φανταστική ήταν η πρεμιέρα των τελικών για τους Έλληνες αθλητές στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, στο Βόλο, το απόγευμα της Παρασκευής (24/6).

Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια και έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στην κορυφαία φετινή διοργάνωση του αθλήματος στον κόσμο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης, που τους "τρέλανε" όλους με ένα εκπληκτικό φίνις στον τελευταίο τελικό της βραδιάς, τα 400 μ. επιφάνεια ανδρών (όπου είχαμε διπλή ελληνική συμμετοχή) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2.58.12 (θυμίζουμε ότι στον προκριματικό το πρωί ήταν με τον 6ο καλύτερο χρόνο).

Ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής ένιωσε απόλυτα δικαιωμένος που κατακτά την παγκόσμια κορυφή στο απόγειο και ίσως στο φινάλε -όπως ο ίδιος δήλωσε- της καριέρας του.

Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Χρήστος Χριστοφορίδης που είχε μπει το πρωί με τον κορυφαίο χρόνο από τον προκριματικό ξεκίνησε καλά, αλλά προς το τέλος είχε ένα πρόβλημα με το μαγιό του και τερμάτισε τελικά 3ος, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο με 2.59.29, που είναι φυσικά μια επίσης μεγάλη επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Ρώσος Εβγένι Σμιρνόφ, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στους δυο Έλληνες (2.58.65).

Πάντα ψηλά τα τελευταία χρόνια, ο Λουκάς Καρετζόπουλος, εξάλλου, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. επιφάνεια με 34.55 και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην ελίτ.

Δύο ακόμη παγκόσμια ρεκόρ

Στους απογευματινούς τελικούς της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, καταρρίφθηκαν δύο ακόμα παγκόσμια ρεκόρ (είχαμε και ένα το πρωί στους προκριματικούς). Η χρυσή νικήτρια στα 100 μ. διπλά πέδιλα γυναικών Ουγγαρέζα Πέτρα Σενάνσζκι, πέτυχε και πάλι παγκόσμιο ρεκόρ (45.69) καταρρίπτοντας το δικό της που κατείχε από τον πρωϊνό προκριματικό (46.43).

Παγκόσμιο ρεκόρ και από τον Ρώσο Ντμίτρι Σεριακόφ στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα ανδρών με 41.44.

Τις απονομές στους μεταλλιούχους έκαναν, ανάμεσα στους άλλους επισήμους, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνος αθλημάτων της CMAS και Ταμίας της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος και ο Δημήτρης Καρετζόπουλος, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη CMAS .

 

Τελευταία Νέα