«Η Ελλάδα μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

«Η Ελλάδα μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

bet365

Ο Θοδωρής Βλάχος έχει δύο λόγους να είναι υπερήφανος απόψε. Όχι μόνο για την πρόκριση της εθνικής στον ημιτελικό του Super Final στο World League, μετά τη νίκη επί της οικοδέσποινας Κίνας με 15-5, αλλά για τη διεθνή αναγνώριση ως μία παγκόσμια δύναμη του αθλήματος, η οποία προήλθε από τον Κινέζο συνάδελφο του.

Ο Θοδωρής Βλάχος έχει καταφέρει κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, την έχει δουλέψει σκληρά και δεν αφήνει κανένα περιθώριο χαλάρωσης στους παίκτες του, πλέκοντας έτσι με επιμονή και επιμέλεια τη στόφα των πρωταθλητών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν αρκείται στις νίκες. Είναι ικανοποιημένος μόνο όταν αυτές επιτυγχάνονται άπταιστα, γι αυτό και δεν παύει να είναι στην «τσίτα» σε όλη τη διάρκεια όλων των αγώνων και να εξαγριώνεται ακόμη και όταν η ομάδα δεν κινδυνεύει ούτε κατά διάνοια.

Για τον Έλληνα τεχνικό το όραμα είναι τόσο μεγάλο που δεν του αρκεί, απλώς να καταστήσει την ομάδα παγκόσμια δύναμη, αλλά να τη δει να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και να κάνει δική του σχολή, όπως έχουν έχουν οι Σέρβοι.

Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του έπειτα από κάθε ματς. Ένα μπράβο, τόνοι χαμηλοί και πάμε παρακάτω... Πολύ παρακάτω μέχρι τελικό!

«Ήμασταν σοβαροί και ελέγξαμε το παιχνίδι με καλή άμυνα και επίθεση. Προκριθήκαμε στον ημιτελικό και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγματα. Αύριο αντιμετωπίζουμε τις ΗΠΑ. Δεν παίζουμε μαζί τους συχνά και γι αυτό θα είναι ένα καλό τεστ της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε», δήλωσε ο Βλάχος

Ο Κινέζος προπονητής, Τσεν Γιαοχούα, ήταν ξεκάθαρος, η εθνική μας παραδίδει μαθήματα: «Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαστε πολύ πίσω τους. Είμαστε εδώ για να μάθουμε και περιμένουμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

 

Τελευταία Νέα