«Χάλκινος» ο Χατζηκυριάκος στο όπεν της Ρουμανίας!

«Χάλκινος» ο Χατζηκυριάκος στο όπεν της Ρουμανίας!

«Χάλκινος» ο Χατζηκυριάκος στο όπεν της Ρουμανίας!

Επιτυχία με ξεχωριστή σημασία για τον χώρο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο 14χρονος αθλητής με αναπηρία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κλάση 6 των νέων, στο διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας, που διεξάγεται στο Horea Demian Sports, στο Κλουζ Νάποκα. 

Η διοργάνωση είναι ανδρών και γυναικών, αλλά στο πρώτο μέρος της είχε και αγώνες για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 23 ετών κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία των όπεν στο εξωτερικό για Α.Με.Α.! Η Ελλάδα εμφάνισε τρεις συμμετοχές στη νεαρή κατηγορία, είχε ελπίδες για θέση στο βάθρο και κατάφερε να την πάρει με τον Χατζηκυριάκο.

Δίχως αμφιβολία είναι διάκριση, που τονώνει και το ηθικό στη συνεχή προσπάθεια για αγωνιστική πρόοδο από τους αθλητές με αναπηρίες.     
Στις κατηγορίες των νέων, που έγιναν χτες και σήμερα, καταγράφηκαν 42 συμμετοχές από 11 χώρες. Η Ελλάδα πήρε μέρος με τον Χατζηκυριάκο, τον Γιώργο Μουχθή και τον Λευτέρη Μαυρή.

Οι υπόλοιπες χώρες ήταν οι: Χιλή, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊλάνδη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην κλάση 6 (σ.σ. ορθίων) οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ.   Ο Χατζηκυριάκος βρέθηκε στο 1ο και πέρασε στα νοκ άουτ ως 2ος. Νίκησε τον Βρετανό Κόνορ Μακ Άνταμ με 3-1 σετ κι έχασε από τον Χιλιανό Νίκολας Πίνο Λόρκα (επικεφαλής του γκρουπ και μετέπειτα πρωταθλητής) με 3-0.

Στα ημιτελικά κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Αμερικανό Ίαν Φιλίπ Σίντενφελντ και καθώς δεν προβλέπεται παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Μουχθής και ο Μαυρής, ο οποίος παίρνει τις πρώτες του εμπειρίες με την εθνική ομάδα Α.Με.Α. μετείχαν στο 2ο γκρουπ. Ο έμπειρος πια από διεθνείς αγώνες Μουχθής τα πήγε καλά και σημείωσε δύο νίκες, όμως στάθηκε άτυχος γιατί αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία. Νίκησε τον Αμερικανό Σίντενφελντ με 3-1 σετ και τον Μαυρή με 3-0 κι έχασε από τον Βρετανό Μάριν Πέρι (επικεφαλής) με 3-0. Ισοβάθμησε στους 5 βαθμούς με τον Πέρι και τον Σίντενφελντ κι έμεινε 3ος κι έξω από τα νοκ άουτ γιατί είχε αρνητικό συντελεστή στα παιχνίδια μεταξύ των τριών αθλητών (3 σετ υπέρ και 4 κατά). Ο Μαυρής ηττήθηκε με 3-0 σετ και στους τρεις αγώνες του.

Το τουρνουά συνεχίζεται με τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών και από την Ελλάδα είναι ακόμα παρόντες οι Χρήστος Στάμου, Λάζαρος Τέλογλου, Φωτεινή Μπουσίου. Υπεύθυνος προπονητής είναι ο ομοσπονδιακός και πρώην πρωταθλητής Α.Με.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης, ενώ είναι παρών και ο τεχνικός του Ίφιτου Πατρών Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος συνεργάζεται με την Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α. στην οργάνωση και εφαρμογή του προπονητικού σχεδιασμού.

 

Best of internet