Oρατός ο κίνδυνος αποκλεισμού όλων των Ρώσων από το Ρίο

Oρατός ο κίνδυνος αποκλεισμού όλων των Ρώσων από το Ρίο

bet365

Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), Σερ Κρεγκ Ρίντι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι Ρώσοι από όλα τα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόρισμα της έρευνας που «τρέχει» ο Καναδός δικηγόρος Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, στην έκθεση του οποίου θα βασιστεί η WADA, στις 15 Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη Ρωσία.

Ο δικηγόρος προσπαθεί να στοιχειοθετήσει κατηγορίες εις βάρος των Ρώσων για συστηματικό ντόπινγκ στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014.

«Θα είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο, ώστε να αποδείξουμε τη συλλογική μας δέσμευση να καθαρίσουμε τον αθλητισμό. Ο κόσμος μας παρακολουθεί», υπογράμμισε ο Κρεγκ Ρίντι.

Στο μικροσκόπιο της WADA βρίσκονται οι κολυμβητικές ομάδες της Κίνας και Ρωσίας, σύμφωνα με τον Ρίντι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) διατήρησε την ποινή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις, που είχε επιβάλλει στην εθνική ομάδα της Ρωσίας, γεγονός που σημαίνει τη μη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μάλιστα, το θέμα θα συζητηθεί αύριο στην έκτακτη ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λοζάνη, από την οποία οι Ρώσοι περιμένουν να επιτραπεί στους αποδεδειγμένα «καθαρούς» αθλητές να μετάσχουν στο Ρίο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα