Κορακάκη: «Δεν νιώθω την ομοσπονδία στο πλευρό μου»

Gazzetta team
Κορακάκη: «Δεν νιώθω την ομοσπονδία στο πλευρό μου»

bet365

«Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία, είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις».

Αυτή τη φράση του συγγραφέα Μανώλη Δουκίδη έχει ποστάρει τις τελευταίες ημέρες η Άννα Κορακάκη στην προσωπική σελίδα της στο facebook και αν τη ρωτήσει κάποιος κατά πόσο το πιστεύει, η απάντησή της είναι ρητή και μονολεκτική: «Απόλυτα»!

Η 20χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής θεωρείται και είναι η ανερχόμενη δύναμη του αθλήματος. Με τίτλους εφήβων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παγκόσμια κύπελλα, με μετάλλιο πέρυσι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, αλλά και με παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι πριν από δύο χρόνια. Στο πρόσωπό της και στη... σκανδάλη της, η Ελλάδα φαίνεται πως ξαναβρίσκει μια μεγάλη σκοπεύτρια, σε ένα άθλημα που το έχει σφραγίσει με την παρουσία της για τρεις δεκαετίες η Άγη Κασούμη. Τώρα, η Άννα Κορακάκη ετοιμάζεται και για την παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες... Ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Δεν μπορώ να πω ότι θα τις θέσω υπερβολικά ψηλά κι αυτό είναι το υγιές στο άθλημά μας. Δεν πάμε με μεγάλα λόγια. Θα είναι λάθος αυτό. Δεν βοηθάει στη σκοποβολή να λέμε ότι πάμε για χρυσό ή για ασημένιο, γιατί αυτό φέρνει πίεση και απαιτείται ηρεμία στο δικό μας άθλημα. Είναι εντελώς άλλη η ψυχολογία σε εμάς. Ούτε φυσικά πηγαίνουμε με τη λογική του «ό,τι γίνει». Κάθε άλλο... Δουλεύω σκληρά και προχωράμε με βάση αυτό».

Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο και δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν το άθλημα και σε θεωρούν «ανερχόμενη δύναμη» της σκοποβολής. Αυτό σε επηρεάζει καθόλου;

«Κατ' αρχήν είναι τιμητικό. Δεν με αγχώνει και χαίρομαι γι? αυτό, γιατί το να νιώθεις ότι είσαι υπολογίσιμη και να σε αντιμετωπίζουν έτσι, σου δίνει αυτοπεποίθηση. Όμως μέχρι εκεί. Δεν θέλω και δεν βάζω μέσα μου την πίεση, δεν αφήνω αυτό να με παρασύρει».

Πώς και επέλεξες να ασχοληθείς με τη σκοποβολή;

«Καθαρά λόγω του πατέρα μου. Αθλητής και αυτός της σκοποβολής στην Εθνική ομάδα κι έτσι δεν γινόταν να μην την αγαπήσω κι εγώ τη σκοποβολή και να μην την ακολουθήσω κι εγώ. Είναι αυτό που λένε πως έπεσε το μήλο κάτω από τη μηλιά».

Δυστυχώς η σκοποβολή, όπως και άλλα αθλήματα στη χώρα μας, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, δεν τη γνωρίζει ο κόσμος. Αυτό σε στεναχωρεί ή δεν σε απασχολεί;

«Ναι βέβαια, με στεναχωρεί. Σίγουρα ως άθλημα δεν έχει τις επιτυχίες που έχουν άλλα αθλήματα στην Ελλάδα και που πηγαίνουν για 3 και 4 μετάλλια κι έτσι ακούγονται περισσότερο. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, οπότε και ο κόσμος δεν τη μαθαίνει. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα και συνεχίζουμε με αυτό».

Φαντάζομαι πως υπάρχει μεγάλη διαφορά να αγωνίζεται ένας αθλητής της σκοποβολής στο εξωτερικό με το να αγωνίζεται στην Ελλάδα. Σωστά;

«Η διαφορά του μέσα στην Ελλάδα με το έξω είναι τεράστια. Ακόμη και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που συμμετέχουν οι καλύτεροι σκοπευτές, οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες κι αυτό δεν βοηθάει. Ακόμη και στον τελικό να έχω άστοχες βολές, πάλι θα νικήσω. Αυτό δεν είναι καλό. Δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός εδώ και το καταλαβαίνεις όταν πηγαίνεις έξω να αγωνιστείς, όπου η πίεση που δέχεσαι ξαφνικά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Η Ομοσπονδία είναι στο πλευρό σας;

«Μιλάω αποκλειστικά για μένα και όχι για λογαριασμό άλλου. Δεν το νιώθω αυτό, αλλά ειδικά τώρα, που είμαστε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Προέχει η προετοιμασία μας, γιατί μπροστά μας είναι το Ρίο και μόνο αυτό πρέπει να κοιτάζουμε τώρα. Όλα τα άλλα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα