Το πανελλήνιο της Πάτρας, συνοπτικά νικητές, όρια και ρεκόρ!

Gazzetta team
Το πανελλήνιο της Πάτρας, συνοπτικά νικητές, όρια και ρεκόρ!

bet365

Το 102ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και 82ο Γυναικών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα, με τους αθλητές να έχουν την ατυχία να ...πέσουν στον πρώτο καύσωνα της σεζόν, γεγονός που επηρέασε τις επιδόσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος έδωσαν καλά σημάδια είτε για το εγγύς μέλλον και τις μεγάλες στάσεις του καλοκαιριού είτε για αυτές που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.


Στη διάρκεια του διημέρου σημειώθηκαν δύο όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις εντυπωσιακές Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ειρήνη Βασιλείου. Η αθλήτρια από την Κρήτη τσέκαρε τη συμμετοχή της και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκεί όπου θα πάρει μέρος και η Άννα Βασιλείου μετά την εμφάνιση του Σαββάτου.

Την τυπική επιβεβαίωση του ορίου πραγματοποίησαν οι Παρασκευάς Μπατζάβαλης και Δημήτρης Μπαλταδούρος, που είχαν τις απαραίτητες επιδόσεις απο το 2015, ενώ την παρουσία της στο Παγκόσμιο Ε/Ν εξασφάλισε στον ακοντισμό η Αφροδίτη Μανιού.

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ, στην κατηγορία των Νεανίδων, έγινε στην Πάτρα και το σημείωσε η εξαιρετική Δήμητρα Γναφάκη στα 400 μ. εμπ.

Πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες κατέκτησαν για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών/Γυναικών βάζοντας έτσι το όνομα τους στη σχετική λίστα.

Εκείνοι που κρέμασαν στο στήθος τους χρυσό μετάλλιο ήταν κατά κύριο λόγο εκείνοι που το κατάφεραν και ένα χρόνο πριν στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο σε τέσσερις περιπτώσεις γυναικών (Φιλάνδρα, Καρακατσάνη, Θεοδώρου, Αλεξούλη) και δύο Ανδρών (Νακόπουλος, Μπουζιάνης) οι περσινοί νικητές δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με το εντυπωσιακό άλμα στα 4,80 μ. στο επί κοντώ ήταν η μοναδική αθλήτρια του διημέρου που κατάφερε να σημείωσε ρεκόρ αγώνων. Στη βαθμολογία ο Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε τη νίκη στις Γυναίκες, σε αντίθεση με το 2015, που ήταν πρώτους στους Ανδρες, εκεί όπου φέτος επέστρεψε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Ορια Ολυμπιακών Αγώνων
400 μ. Ειρήνη Βασιλείου 52.12
100 μ. εμπ. Ελισάβετ Πεσιρίδου 12.93

Ορια Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
400 μ. Ειρήνη Βασιλείου 52.12
400 μ. Αννα Βασιλείου 52.48

Ορια Παγκόσμιο Ε/Ν
Ακοντισμός Αφροδίτη Μανιού 50,76 μ.

Πανελλήνια ρεκόρ
400 μ. εμπ. Δήμητρα Γναφάκη 58.81 Π.Ρ.Ν

Νικητές για πρώτη φορά
Γυναίκες
100 μ./400 μ. εμπ. Κατερίνα Δαλάκα
800 μ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου
5.000 μ. Αλεξία Πάππας
Υψος Ιωάννα Ζάκκα
Ανδρες
5.000 μ. Μάρκος Γκούρλιας
400 μ. εμπ. Κώστας Νάκος
Μήκος Γιώργος Τσάκωνας
Σφαιροβολία Τάσος Λατιφλάρι

Νταμπλ
Ανδρες
100/200 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας
800 μ./1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης

Γυναίκες
100 μ./400 μ. εμπ.: Κατερίνα Δαλάκα
Μήκος/Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου

 

Τελευταία Νέα