Μεγάλη βολή από τον Μπατζάβαλη

Gazzetta team
Μεγάλη βολή από τον Μπατζάβαλη

bet365

Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το 102ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και 82ο Γυναικών, στη διάρκεια του οποίου σημειώιθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.


Στο φινάλε των αγώνων, ο ακοντισμός ήταν ο αγώνισμα που έκλεψε τις εντυπώσεις χάρη στην εμφάνιση του Παρασκευά Μπατζάβαλη. Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή, μπορεί πριν τους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων να ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού που τον ανάγκασε να προχωρήσει σε προσαρμογή του προγράμματος του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει σήμερα ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο νεαρός έστειλε το ακόντιο στην τελευταία του βολή στα 81,45 μ. και ανέβηκε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στην Ελλάδα στην κατηγορία των ανδρών. Παράλληλα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αμστερνταμ, διοργάνωση για την οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του. Ο Μπατζάβαλης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 75,37 μ., είχε τρεις άκυρες βολές, προσπάθεια στα 78,95 μ. και τελικά το 81,45 μέτρα. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Γιάννης Χουλάκης (73.82) και τρίτος ο Νίκος Ευθαλιάδης (69.07).

Την καλή αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος ήταν νικητής στο μήκος με 7,95 μέτρα. Ο έμπειρος πρωταθλητής ξεκίνησε με 7,95 μ., επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση, ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7,63 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση ο Τσάκωνας έδειξε σταθερότητα ενόψει της διοργάνωσης του Άμστερνταμ. Μία ακόμη καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μιχάλης Μερτζανίδης με άλμα στα 7,85 μ., ενώ εξίσου καλός ήταν και ο έφηβος Μίλτος Τεντόγλου με 7,83 μ. από το πέμπτο του άλμα.

Με μισή φορά αγωνίστηκε η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν, όμως, αυτό καθόλου δεν την δυσκόλεψε να κάνει έναν καλό αγώνα και να επικρατήσει με 14,07 μ. από το πρώτο της άλμα. Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως, πριν από τον αγώνα της έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook στόχος της ήταν ένα νέο ατομικό ρεκόρ...με μισή φόρα. "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Με έξι βήματα έκανα 14,07 μ., είναι μεγάλη επίδοση. Τώρα θα αγωνιστώ στους Πανευρωπαϊκούς ελπίζω να είμαι υγιής και θα προσπαθήσω για μια καλή επίδοση", είπε η Παπαχρήστου που μετά το δεύτερο άλμα της έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε για μία ακόμη φορά φέτος η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που ήταν δεύτερη με 13,39 μέτρα. Η Νεάνιδα αθλήτρια, που έγινε η έβδομη αθλήτρια φέτος στον κόσμο, στο τελευταίο της άλμα πέτυχε 13,35 μ. και πλέον έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιοδοξία για την εμφάνιση της στη διοργάνωση του Μπίντγκοζ.
Τρίτη με 13,33 μ. ήταν η Χριστίνα Αλβερτσιάν.


Μια ανάσα από το φετινό της ρεκόρ βρέθηκε η Ηλιάνα Κοροσίδου, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέκτησε το χρύσο μετάλλιο στη σφυροβολία.
Η νικήτρια πριν από λίγες ημέρες στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων είχε καλύτερη προσπάθεια στα 65,87 μ., επίδοση πολύ μακριά από 57,81 μ. της Κατερίνας Βαμβουκάκη, που ακολούθησε στη δεύτερη θέση και το 54,81 μ. της νεάνιδας Ευθυμίας Καραστόγιαννη (54,81 μ.).

Ο Κώστας Νάκος ήταν ο νικητής στα 400 μ. εμπ. με 51.65, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και του χάρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Τη δεύτερη θέση με 51.73 κατέκτησε ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έδειξε πως μπορεί σε βάθος χρόνου να κυνηγήσει καλές εμφανίσεις σρο αγώνισμα. Η τριάδα έκλεισε με τον Πήτερ Κατσαράκη (53.90).


Ο Γιώργος Τρέμος ήταν ο νικητής στη δισκοβολία με 59,89 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Η Βαγγελιώ Σοφάνη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην καλή πρωινή εμφάνιση, ωστόσο με 15,64 μ. πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το σπουδαίο σερί των 11 νικών (έχασε μόνο τον τίτλο του 2013) της Ελενας Φιλάνδρας κατάφερε να σπάσει σήμερα η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου στον τελικό των 800 μέτρών. Η έμπειρη πρωταθλήτρια μετά τα πρώτα 200 μ. ηγήθηκε της κούρσας, ωστόσο στα τελευταία 30 μ. δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση της συναθλήτριας της και έμεινε δεύτερη με 2.04.26, έναντι 2.03.91 της Γιαννοπούλου που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έγινε η 10η ελληνίδα όλων των εποχών. Η Αναστασια Μαρινάκου κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο, αφού ήταν τρίτη στα 800 μ. με 2.07.12.

Το νταμπλ στη διοργάνωση έκανε ο Ανδρέας Δημητράκης, αφού μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 800 μ. με 1.49.87. Ο Εντισον Μούτσο ήταν δεύτερος με 1.50.12 και τρίτος ο έφηβος Θανάσης Καλάκος με 1.50.80, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Η Ιωάννα Ζάκκα φαίνεται πως είναι η αθλήτρια που θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ύψος των γυναικών. Η νεαρή αθλήτρια αναδείχθηκε σήμερα νικήτρια και το κατάφερε βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ με 1,82 μέτρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα