Μελαδίνης: «Λυπηρό να παραμελείται ο κόσμος για τους Αγώνες»

Μελαδίνης: «Λυπηρό να παραμελείται ο κόσμος για τους Αγώνες»

Σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης κηρύχθηκε το Ρίο ντε Τζανέιρο 1,5 μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, με τον Οδυσσέα Μελαδίνη να είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που -προς τιμήν του- ανησύχησε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ντόπιους.

Μελαδίνης: «Λυπηρό να παραμελείται ο κόσμος για τους Αγώνες»

 

Ο 25χρονος κολυμβητής που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, στα 50μ. ελεύθερο ανάμεσα στις εξαντλητικές προπονήσεις βρήκε χρόνο να σκεφτεί τους συνανθρώπους μας στην άλλη γωνιά της γης. Αποδεικνύοντας ότι ο πρωταθλητής δεν είναι απαραίτητα ένας «αποστειρωμένος» άνθρωπος από κοινωνικές ευαισθησίες. 

Ο κολυμβητής του Πανσερραϊκού έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook: «Ανυπομονώντας για την πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες δεν θέλω να κλείνω μάτια και αυτιά... Λυπηρό για τον λαό του ΡΙΟ...Λυπηρό να παραμελείται ο κόσμος απλά και μόνο για την κανονική διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων».

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον κολυμβητή του Άκη Οικονόμου ο οποίος εξήγησε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους αθλητές. 
Μου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα η σκέψη ότι θα γίνουν αυτοί οι Αγώνες και κόσμος θα υποφέρει ίσως για τα επόμενα 30 χρόνια.

Θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην παιδεία και την υγεία και μετά σε όλα τα υπόλοιπα».

Αναφορικά με το γεγονός ότι είναι από τους ελάχιστους αθλητές και μόνος Έλληνας που πήρε θέση δημόσια για το θέμα είπε: «Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει αθλητής που είναι χαρούμενος γι αυτήν την εξέλιξη στο Ρίο. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα για να ανακουφίσουμε τον εξαθλιωμένο κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν περνά από το χέρι μας».

Σε  ότι αφορά την προετοιμασία του ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων επεσήμανε: «Συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις, την επόμενη εβδομάδα θα μετάσχω στο Σέτε Κόλι, ενώ στην συνέχεια θα πάμε για προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Τώρα λόγω του καύσωνα, η κατάσταση στο Παπαστράτειο ήταν αφόρητη, ίσως να είχαν βάλει και περισσότερο χλώριο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε».

Τέλος, σχετικά με την αλλαγή προπονητή, εμπιστεύτηκε στις αρχές του μήνα τον Άκη Οικονόμου αντί του Παναγιώτη Βελέντζα, υπογράμμισε: «Πάω στην προπόνηση με πολλή όρεξη, γιατί είμαι με τους φίλους μου. Η αλλαγή αυτή μου άλλαξε πολύ την ψυχολογία και το χρειαζόμουν, γιατί μόνο έτσι μπορείς να αντεπεξέλθεις στην κούραση των εξαντλητικών προπονήσεων».

Best of internet