Χρήστου: «Πάντα κοιτάμε τη διάκριση»

Gazzetta team
Χρήστου: «Πάντα κοιτάμε τη διάκριση»

bet365

Ο Απόστολος Χρήστου μίλησε για την προετοιμασία και τους στόχους του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου θα επιδιώξει να βελτιώσει τα ατομικά του ρεκόρ.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού εξασφάλισε την παρουσία του στο Ρίο με την επίδοση του 00:54,25 στα 100μ ύπτιο στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το Φεβρουάριο. Εκ τότε εξασφάλισε δυο ακόμα όρια στα 200μ. ύπτιο μέσω του Σουηδικού Όπεν και στη σκυτάλη 4Χ100μ μέσω του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Ας ξεκινήσουμε από τους αγώνες στο Ο.Α.Κ.Α. όπου εξασφάλισες την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ήταν ο πρώτος αγώνας στόχος για να βγάλω το όριο. Υπήρχε πολύ άγχος και πίεση και για αυτό στην κούρσα μου έκανα λάθη ωστόσο ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατάφερα να εξασφαλίσω την πρόκριση και για αυτό αισθάνθηκα μια ικανοποίηση και ανακούφιση. Ήθελα από πέρσι να έχω βγάλει το όριο, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον Αύγουστο. Δεν ήρθε εκεί αλλά δούλεψα σκληρά και ήρθε το Φεβρουάριο».

Εκτός από τα 100μ. ύπτιο έχεις εξασφαλίσει και άλλα όρια;

«Ναι και στο 200άρι ύπτιο και στις σκυτάλες μέσω του Λονδίνου πήρα την πρόκριση. Αυτό το γεγονός σίγουρα με βοηθάει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας αφού θα έχω και ένα γεμάτο πρόγραμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τέσσερα αγωνίσματα. Παράλληλα δείχνει ότι είμαι καλά και για αυτό παραμένω αισιόδοξος».

Ποια είναι τα συναισθήματά σου στο διάστημα της προετοιμασίας για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός;

«Σίγουρα υπάρχει κάποιο άγχος γιατί είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπάρχει ανυπομονησία και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που θα συμμετάσχω. Θα πάρω πολλά πράγματα από αυτή τη διοργάνωση αλλά και μόνο που θα βρίσκομαι εκεί αποτελεί επιτυχία».

Είναι αρκετό το συναίσθημα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο γεγονός η πάντα βρίσκεται και στο μυαλό σου η περαιτέρω διάκριση;

«Πάντα κοιτάμε τη διάκριση. Εκτός του ότι είναι η Ολυμπιάδα και αποτελεί επιτυχία η συμμετοχή όπως προανέφερα, σίγουρα στόχο μου αποτελεί η διάκριση και πιστεύω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου να βρεθώ ψηλά στην κατάταξη».

Έχεις κάνει διαφοροποιήσεις στην προετοιμασία σου;

«Όχι ιδιαίτερα, αφού είναι συγκεκριμένη η δουλειά που κάνω ιδιαίτερα από τη στιγμή που εξασφάλισα την πρόκριση στο Ρίο. Πήγα καλά και στο Λονδίνο, τώρα δουλεύω σκληρά και δυο εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκουραστώ. Θεωρώ ότι στους αγώνες θα βρίσκομαι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Από την παρουσία μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είμαι ικανοποιημένος. Έδειξα ότι είμαι σε καλή κατάσταση έκανα τρεις νίκες, με επιδόσεις κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσω το επόμενο διάστημα».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού προέρχονται αρκετοί αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως αισθάνεσαι που ανήκεις σε αυτόν τον σύλλογο;

«Νιώθω μεγάλη χαρά, γιατί στον Ολυμπιακό είμαστε μια οικογένεια. Όσο περισσότερα παιδιά από τον Ολυμπιακό βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τόσο πιο όμορφο. Τα περισσότερα παιδιά τα ξέρω και πολύ καλά γιατί κολυμπάγαμε μαζί και πιστεύω ότι είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο να στέλνει τόσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο στόχος σου στο Ρίο;

«Βασικός μου στόχος είναι βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και από κει και πέρα πιστεύω ότι θα έρθει και υψηλή κατάταξη στα αγωνίσματα».

Πηγή: osfp.gr

 

Τελευταία Νέα